Menu
 

Trešdiena, 18 Augusts 2021

Teātra festivālā "Homo Novus" skatītāji varēs piedzīvot izrādes tiešsaistē, klātienē un pa telefonu

Šogad starptautiskajā jaunā teātra festivālā "Homo Novus" desmit dienu laikā visdažādākajos formātos - klātienē, attālināti, pa telefonu un tekstveidā - norisināsies 23 izrādes un notikumi. Programmā iekļauti latviešu jaundarbi, kā arī izrādes, kas tapušas ciešā sadarbībā ar māksliniekiem no Norvēģijas, Kanādas, Itālijas, Vācijas, Austrālijas, ASV un citām valstīm, informē festivāla pārstāve Elza Lāma. Festivāls norisināsies no 2021.gada 8. līdz 18.septembrim Rīgā un reģionos, to rīko Latvijas Jaunā teātra institūts.

Lasīt vairāk...

Septembrī aicina piedalīties Pasaules talkā

Kustība “Lielā talka” ieskandina mēnesi pirms World Cleanup Day (WDC) jeb Pasaules talkas norises un aicina Latvijas iedzīvotājus jau laikus sākt plānot talkas pasākumus. Kā ik gadu, arī šogad, kamēr visa pasaule talkos, Latvijā kopējā kustībā piedalīsies ar koku stādīšanu.

Lasīt vairāk...

Eksperts skaidro, kāpēc ir svarīgi domāt par savu pensiju

Daļai sabiedrības ir pašsaprotami, kāpēc ir svarīgi domāt par savu pensiju. Tomēr, ja pajautātu tam iemeslus, iespējams, nemaz tik viegli nebūtu ātri nonākt pie konkrētas atbildes, jo nav vienas pareizās atbildes vai īstā iemesla, kāpēc būtu jādomā par savu pensiju. Ir skaidrs, ka lielāka pensija vecumdienās ļaus dzīvot labāk. Tā, iespējams, ļaus saglabāt vēlamo dzīves līmeni, kā arī baudīt darba mūža augļus.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 77% uzņēmumu novēro arvien vairāk kiberuzbrukumu

Jaunākais "EY pasaules informācijas drošības pētījums 2021" ("EY Global Information Security Survey 2021") atklāj, ka trīs ceturtdaļas uzņēmumu un institūciju kiberdrošības jomas vadītāju jeb 77% pēdējo 12 mēnešu laikā novēro vairāk nozīmīgu kiberuzbrukumu, tostarp arī šifrējošo izspiedējvīrusu (ransomware) izmantošanu, informē "EY" zīmola, mārketinga un komunikācijas vadītāja Baltijā Liene Dobele. Savukārt 56% kiberdrošības vadītāju atzīmē, ka pandēmijas laikā, pārejot uz attālināta vai elastīga darba nosacījumiem, ir nepilnīgi ievērotas informācijas drošības prasības. 

Lasīt vairāk...

Piešķir ūdenim garšu – 21 veselīga recepte

Par labāko dzērienu mūsu ķermenim tiek uzskatīts tīrs ūdens, taču daļa cilvēku apgalvo, ka viņiem negaršo un nepatīk dzert ūdeni tā vienveidīgās garšas dēļ. Taču pastāv neskaitāmi veidi, kā sevi “apmānīt” un uzņemt optimālu ūdens devu. Viena no metodēm, kā padarīt dzērienu tīkamāku acīm un uzlabot tā garšu, ir dažādu dārzeņu, augļu un garšaugu pievienošana. “Apotheka” sertificētā farmaceite Amanda Ozoliņa stāsta, kā veselīgi bagātināt ūdeni, un piedāvā 21 ideju dažādām gaumēm.

Lasīt vairāk...

"Olainfarm" obligātajā akciju atpirkumā "Repharm" grupas uzņēmums "AB City" iegādājies 17,23% uzņēmuma akciju

Zāļu ražotājas AS "Olainfarm" obligātajā akciju atpirkumā uzņēmuma mazākuma akcionāri "Repharm" grupas mātes kompānijai "AB City" pārdevuši kopumā 2 427 408 akcijas, kas veido 17,23% no kopējā "Olainfarm" balsstiesīgo akciju kopskaita, un kopumā mazākuma akcionāri par šīm akcijām saņems 22,477 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja "AB City" pārstāvis, zvērināts advokāts Rihards Mors. Līdz ar obligātā akciju atpirkuma noslēgšanos "AB City" ir ieguvusi 48,08% no "Olainfarm" balsstiesībām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.