Menu
 

Ceturtdiena, 05 Augusts 2021

Kas kaitīgāks – plastmasas iepakojums vai mūsu paradumi?

Eiropas Savienības (ES), tātad arī Latvijas, iedzīvotāji ir saņēmuši jaunu uzdevumu planētas glābšanai – 3. jūlijā stājās spēkā jaunais Plastmasu saturošu izstrādājumu patēriņa samazināšanas likums, kas aizliedz laist tirgū noteiktus plastmasas priekšmetus un nosaka pasākumus to patēriņa samazināšanai. Kopumā likums vērtējams pozitīvi, tas vērsts uz ilgtspējas attīstību un atbildīgu attieksmi pret apkārtējo vidi, tomēr tas nes līdzi virkni izaicinājumu un, jāatzīst, liek uz visiem laikiem atteikties no pārbaudītiem, labiem iepakojuma veidiem.

Lasīt vairāk...

No 1.oktobra plāno ieviest komerciālos pasažieru pārvadājumus uz Jaunķemeriem, Sloku, Olaini un Salaspili

5.augustā Autotransporta direkcija (ATD) organizēja attālinātu sanāksmi ieinteresētajiem pārvadātājiem, lai detalizētāk informētu par kārtību, kā tiks nodrošināti komerciālie pasažieru pārvadājumi ar autobusiem, un atbildētu uz pārvadātāju jautājumiem. Līdz ar to jau no šodienas pārvadātāji var pieteikties maršruta atļaujas saņemšanai. Pirmais maršruts, kurā no 2021. gada 1. septembra pasažieru pārvadājumi tiks nodrošināti bez valsts dotācijām, būs savienojums starp Rīgu un Daugavpili.

Lasīt vairāk...

Andars Ignacs: Latviešu tautai ir pienākusi kārta nostiprināt ģimenes definīciju

Pagājušajā nedēļā tika uzsākta parakstu vākšana referendumam par ģimenes jēdziena nostiprināšanu Satversmē. «Latvijas vīru biedrība» (kā iniciatīvas grupa) Centrālajai vēlēšanu komisijai (turpmāk – CVK) bija iesniegusi pieteikumu par parakstu vākšanas uzsākšanu Latvijas Republikas Satversmes 110. panta grozījumu projektam. Kopā ar iesniegumu tika iesniegts pilnīgi izstrādāts Satversmes 110. panta grozījumu projekts (turpmāk – likumprojekts vai Satversmes grozījumu projekts) un tā anotācija. CVK izsludināja parakstu vākšanu par grozījumiem Satversmē, kas paredz noteikt 110. pantu šādā redakcijā:

Lasīt vairāk...

Ķekavā atklāta Māra Kreitenberga melnbaltā fotogrāfiju izstāde

Ceturtdien Ķekavas novadpētniecības muzejā tika atklāta Māra Kreitenberga izstāde “Māris Kreitenbergs. Melnbaltā fotogrāfija”. Izstādē ir iekļauta divdesmit viena melnbalta fotogrāfija, kurā ar fotomontāžas palīdzību iemūžinātas dažādu personu rakstura iezīmes, Latvijas daba un sadzīves ainas no M.Kreitenberga mājām Gailīšu pagastā. Izstāde apskatāma līdz 25.septembrim, informēja muzejā.

Lasīt vairāk...

Pieci praktiski ieteikumi, izvēloties augstskolu

Mācību iestādes izvēle ir būtiska ne vien 12.klases absolventiem, bet arī tiem, kas plāno turpināt augstākās izglītības ieguvi maģistra vai doktorantūras programmās. Izvēloties augstskolu, protams, būtiskākais ir mācību programmas atbilstošā līmenī, taču ne mazāk svarīgi ir praktiskie aspekti kā mācības tiek organizētas, studiju izmaksas, kā arī tāda šķietami mazāk būtiska lieta kā augstskolas atrašanās vieta. Biznesa augstskola “Turība” ir apkopojusi piecus praktiskus ieteikumus, ko ņemt vērā izvēloties sev piemērotāko mācību iestādi.

Lasīt vairāk...

Kā brilles izvēlēties autovadītājiem: optiskie risinājumi un saulesbrilles

Ikvienam autovadītājam, nodrošinot savu un līdzcilvēku drošību, sēžoties pie auto stūres jābūt pārliecinātam par savu redzes kvalitāti. Tai jāatbilst noteiktiem redzes standartiem, līdz ar ko autovadītājam ir nepieciešami redzes korekcijas līdzekļi – brilles, ja bez tām viņš nevar izpildīt normatīvu. Izvēloties pareizas un atbilstošas brilles, autovadītājs varēs skaidri uztvert apkārt notiekošo – ceļa zīmes, automašīnas vadības paneli, citus satiksmes dalībniekus – neatkarīgi no laikapstākļiem vai diennakts stundas. Taču liela nozīmes autovadītāja dzīvē ir arī saules brillēm, kuras bieži vien ir tik pat svarīgas. Tās neļauj apžilbt no saules stariem vai to atspulga, kā arī aizkavē acu nogurumu. Tādējādi autovadītājs var justies uz ceļa droši, neapdraudot ne savu, ne citu drošību.

Lasīt vairāk...

Foto: Daugavas baseinā ielaisti 300 000 zandarta mazuļu

  • Publicēts Vide

AS "Latvenergo" turpinot zivju resursu kompensācijas programmas pasākumus, 4. augustā  Rīgas HES ūdenskrātuvē un Ķīšezerā ielaisti 107 tūkstoši zandartu mazuļu, kas izaudzēti zinātniskā institūta (z/i) "BIOR" Tomes zivjaudzētavā. Zandartu mazuļu ielaišana notiek Daugavas HES ūdenskrātuvēs, Ķīšezerā un Buļļupē, kopumā šovasar izlaižot 300 tūkstošus zandartu mazuļu. Zandarta mazuļa svars ir vidēji 1,3 grami.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.