Menu
 

Pirmdiena, 31 Janvāris 2022

SPKC: Pagājušajā nedēļā jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 68%

Aizvadītajā nedēļā – no 24. janvāra līdz 30. Janvārim – jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits pieaudzis par 68,4%. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti gan vērtē, ka patiesais saslimstības līmenis, visticamāk, ir lielāks, ņemot vērā izmaiņas par antigēnu paštestu plašāku izmantošanu, pēc kuriem nav vairs jāveic apstiprinošais laboratorijas PĶR tests.

Lasīt vairāk...

Teju katrs trešais Latvijas iedzīvotājs plāno siltināt māju, visbiežāk – Pierīgā dzīvojoši 60-74 gadus veci vīrieši

Lai ilgtermiņā izvairītos no energoresursu tirgus radītajiem sadārdzinājumiem komunālajos maksājumos, teju katrs trešais jeb 29 % iedzīvotāju Latvijā plāno ieguldīt sava mājokļa siltināšanā, un vairums šai iecerei gatavi atvēlēt līdz pieciem tūkstošiem eiro, secināts siltumizolācijas risinājumu uzņēmuma “Kingspan” veiktajā Baltijas iedzīvotāju aptaujā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Divas trešdaļas iedzīvotāju rūpīgi plāno pārtikas pirkumus, puse laiku pa laikam iepērkas lietoto apģērbu veikalos

65% Latvijas iedzīvotāju rūpīgi plāno savus pirkumus, lai nepirktu lieku pārtiku, 44% mēģina pārstrādāt pārtikas produktus, kas paliek pāri un netiek izmantoti uzreiz, bet 49% laiku pa laikam iepērkas lietoto apģērbu veikalos un cenšas pārdot vai ziedot drēbes, ko vairs neizmanto. Tādējādi Latvijas iedzīvotāju iepirkšanās ieradumi lielākoties sasaucas ar videi draudzīgāka dzīvesveida pamatprincipiem, secināts “SEB bankas” veiktajā aptaujā.

Lasīt vairāk...

Kuru no C vitamīna formām izvēlēties un kā pareizi to lietot?

C vitamīns ir vispazīstamākais no vitamīniem. Par tā īpašību – spēju stiprināt cilvēka imunitāti, jo īpaši gada aukstajā periodā, zina teju ikkatrs, bet tā nebūt nav vienīgā pozitīvā C vitamīna īpašība. Cilvēka organisms nespēj ražot un uzglabāt C vitamīnu, tāpēc ir svarīgi to ikdienā uzņemt pietiekamās devās. Daļēji šo devu cilvēks var uzņemt ar pārtiku.

Lasīt vairāk...

Ropažu novada pašvaldības budžetā izdevumi plānoti 78,8 miljonu eiro apmērā

Ropažu novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē vienbalsīgi apstiprināts pašvaldības budžets 2022. gadam. Budžeta prioritārās jomas 2022.gadā ir izglītības jomas attīstība, un sabiedriskās infrastruktūras uzlabošana, sociālo pakalpojumu un atbalsta līdzsvarota pieejamība, pilnveide un kvalitāte, kā arī spēja nodrošināt pašvaldības finanšu stabilitāti ilgtermiņā, liecina informācija pašvaldības interneta vietnē.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.