Menu
 

Trešdiena, 05 Janvāris 2022

Augstākie Covid-19 inficēšanās rādītāji Latvijā – četros Pierīgas novados

Rēķinot pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 inficēto skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, Mārupes novadam starp visām Latvijas pašvaldībām ir visaugstākais rādītājs, Ķekavas novadam – otrais, Ropažu novadam – trešais, Ādažu novadam – ceturtais un Saulkrastu novadam – astotais, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Lasīt vairāk...

Rihards Kols: XX gadsimta sistēma nevar atrisināt XXI gadsimta izaicinājumus

2015.gads Eiropas vēsture ir migrācijas krīzes gads. Vairāk nekā miljons patvēruma meklētāju ieradās ES. 2015. gada oktobrī katru dienu caur Turciju ieplūda 10 000 cilvēku. Nebija adekvātas reģistrācijas un uzskaites sistēmas, bija katastrofāli uzņemšanas apstākļi un lielas migrācijas plūsmas ES teritorijā. Gada gaitā ES ietvaros starptautiskajai aizsardzībai pieteicās vairāk nekā viens miljons cilvēku, daudzi tikai dažu mēnešu laikā.

Lasīt vairāk...

LTA: Pašreizējo ierobežojumu saglabāšana ārkārtējās situācijas laikā tirgotājiem papildu problēmas neradīs

Ja līdz ar ārkārtējās situācijas pagarināšanu tirgotājiem saglabāsies līdzšinējie ierobežojumi, tas uzņēmējiem liekas papildu problēmas neradīs, tomēr grūtības varētu rasties, ja ieviesīs atsevišķas citas drošības prasības, pauda Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs.

Lasīt vairāk...

Māksliniece Baiba Ābelīte: Pozitīva domāšana man ir kā spēks

Līdz 6. februārim izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” apskatāma Baibas Ābelītes un viņas tēva Visvalža Asara kopizstāde “Savienojumi”. Izstādē eksponēts divu dažādu mākslinieku – mūsdienu urbānās ainavas gleznotājas Baibas Ābelītes un dizainera, grafiķa Visvalža Asara – veikums glezniecībā. Lai arī abu mākslinieku rokraksts un mākslinieciskās izteiksmes līdzekļi krasi atšķiras, viņus abus vieno gleznu ciklos risinātā tēma – zeme.

Lasīt vairāk...

Apdrošināšanas izplatīšana digitālajā vidē. Kam pievērst uzmanību?

Nevienu vairs nepārsteidz tas, ka apdrošināšanas līgumu iespējams noslēgt attālināti, atrodoties jebkur, kur ir pieejams internets, un to var paveikt pat ar mobilā tālruņa starpniecību. Lai arī par krāpniecību apdrošināšanas pakalpojumu jomā Latvijā nav saņemti ziņojumi, tomēr ir jābūt ļoti uzmanīgiem, digitālajā vidē iegādājoties finanšu, tostarp arī apdrošināšanas pakalpojumus.

Lasīt vairāk...

Apgaismojums mājoklī – kā izvēlēties īsto?

Ikviens ir ievērojis, cik ļoti mainās telpa, mainoties tās apgaismojumam – ar dažādu gaismekļu palīdzību var pat pilnībā transformēt telpas noskaņu un sajūtas tajā, kā arī pielāgot to jaunai funkcionalitātei. Nomainot vien spuldzīti, pat omulīga guļamistaba var pārtapt veiksmīgā un produktīvā mājas birojā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.