Menu
 

Trešdiena, 09 Februāris 2022

Pavļuts no marta piedāvā atļaut darboties slēgtajām nozarēm un atteikties no Covid-19 sertifikātiem veikalos

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) rosina valdību veidojošām partijām vienoties par drošības pasākumu mazināšanas plānu, kas īstenojams pakāpeniski trīs soļos, tostarp no marta atcelt liegumu darboties slēgtajām nozarēm un atteikties no Covid-19 sertifikātiem veikalos, informēja Veselības ministrijas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Otrdien Latvijā reģistrēti 11 835 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi, miruši deviņi inficētie (papildināta)

Otrdien Latvijā veikti 32 433 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 11 835 jauni inficēšanās gadījumi, kas ir līdz šim lielākais skaits vienā dienā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. No inficētajiem 4548 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši un 7287 vakcinēti.

Lasīt vairāk...

Pēteris Strautiņš: Ja nebūs ļoti slikti, būs labi

Pērnā gada decembris ārējā tirdzniecībā bija cienīgs aizvadītā gada noslēgums – preču eksports gada griezumā auga par 35,2%. 2021.gadā kopumā eksports auga par 26,2%. Gada sākumā pieaugums bija lēnāks, bet tad ļoti strauju eksporta summu kāpumu nodrošināja cenu spurts. Biržās notiekošo vētru atspulgs ir redzams minerālproduktu (re)eksporta 3,8-kārtīgā pieaugumā gada laikā, metālu un tā izstrādājumu eksporta kāpumā par 81%.

Lasīt vairāk...

Plāksteri dažādu veselības problēmu ārstēšanā. Iesaka farmaceite

Sāpju, saaukstēšanās gadījumā un iekaisuma mazināšanai aptiekās pieejams ļoti plašs medikamentu klāsts, turklāt aktīvo vielu var iegādāties dažādās formās: tabletēs, kapsulās, ziedēs, gēlos, sīrupā un pat plāksteros. Kādos gadījumos veselības problēmu ārstēšanā izmantot jau izsenis zināmos piparu un sinepju plāksterus, kādas ir aromātisko un pretsāpju plāksteru priekšrocības un kā pareizi tos lietot?

Lasīt vairāk...

Foto: Operetes teātra krāšņais Valentīndienas koncerts

Otrdienas vakarā VEF Kultūras pilī izskanēja Operetes teātra krāšņā teatralizētā Valentīndienas koncertprogramma “Mīlestības mūzika” (“Musique d'amour”).  Koncertā piedalījās operdīva Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns / Itālija), Laura Purena-Kancāne (soprāns), Dainis Skutelis (tenors), Kārlis Rūtentāls (tenors), Nauris Indzeris (baritons), jaunā dziedātāja Patrīcija Kozlovska, izcilais vijolnieks Raimonds Ozols, kā arī Operetes teātra simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Lasīt vairāk...

Profesore: Nākotnes izglītības fokusā – cilvēcīgums un sabiedriskais labums

Lai gan izglītības plānošanā Latvijā  joprojām vadāmies pēc vīzijas 2030. gadam, tomēr tas ir jau pēc astoņiem gadiem un ir skaidrs, ka nepieciešams skatīties tālākā perspektīvā. Jau šī gada sākumā publicēts Starptautiskās komisijas par izglītības attīstību tālākā nākotnē, kas izveidota pēc Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) iniciatīvas, ziņojums, kurā formulēta izglītības attīstības vīzija 2050. gadam.

Lasīt vairāk...

Saeimas komisija atbalsta nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņu pārcelšanu līdz 2022.gada beigām

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti trešdien sēdē atbalstīja Finanšu ministrijas izstrādātos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā, paredzot iespēju pašvaldībām pārcelt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) samaksas termiņu līdz 2022.gada beigām, neaprēķinot nokavējuma naudu.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.