Menu
 

Piektdiena, 08 Aprīlis 2022

Pēteris Strautiņš: Stabilitātes dambis ir pārrauts

Šī gada martā cenas salīdzinājumā ar februāri pieauga par 11,5%, bet salīdzinājumā ar pērno martu par 3,3%. Tā ir lielākā mēneša inflācija kopš deviņdesmito gadu vidus un lielākā gada inflācija kopš 2008. gada. Diemžēl kļūs vēl sliktāk, pirms kļūs labāk, par to signalizē gan importa izmaksu kāpums, gan inflācijas gaidu eksplozija cilvēku prātos.

Lasīt vairāk...

Mārtiņš Āboliņš: Martā patēriņa cenu kāpums ir bijis straujākais kopš 1996.gada

Krievijas iebrukums Ukrainā ir izraisījis vēl straujāku pārtikas, energoresursu un citu izejvielu cenu kāpumu pasaulē, un inflācija Latvijā pirmo reizi kopš 2008. gada ir pārsniegusi 10 %. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, patēriņa cenas Latvijā martā palielinājās par 11,5 % salīdzinājumā ar 2021. gada martu, savukārt salīdzinājumā ar šī gada februāri patēriņa Latvijā ir augušas par 3,3 %. Šis ir straujākais cenu kāpums Latvijā viena mēneša ietvaros kopš 1996. gada, pārspējot pat 2008. gadā pieredzēto.

Lasīt vairāk...

NBS galvenais psihologs: Krievijas karavīru zvērisko rīcību izraisījuši vairāki faktori, tostarp pašas Krievijas radītā propaganda

Krievijas armijas karavīru zvērisko rīcību Ukrainā varētu būt izraisījuši vairāki faktori, tostarp, pašas Krievijas radītā propaganda par Ukrainu, aģentūrai LETA atzina Nacionālo bruņoto spēku (NBS) galvenais psihologs, sertificēts militārais un klīniskais psihologs atvaļināts majors Vilnis Čerņavskis.

Lasīt vairāk...

Eksperti: Savlaicīgas sarunas par citādo ir atslēga mobinga mazināšanai vai pat preventīvai novēršanai

Lai preventīvi mazinātu mobingu skolās, tostarp etnisko mobingu, nepieciešams veicināt sadarbību un sarunāšanos starp bērniem, vecākiem un skolotājiem, tādējādi bērns pilnvērtīgāk iemācīsies un spēs būt tolerantāks un saprotošāks pret pasaulē notiekošo, tā secināja eksperti Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) notikušajā diskusijā “Etniskais mobings skolās – īstermiņa un ilgtermiņa risinājumi”, kas tika organizēta pēc izglītības un zinātnes ministres Anita Muižnieces un Neatkarīgās izglītības biedrības iniciatīvas.

Lasīt vairāk...

Jābūt gataviem, ka studiju process vairs nekad nenotiks pilnībā klātienē

Vēl tikai pirms diviem gadiem izglītībā bija specifiski pakalpojumi, ko piedāvāja vien dažas augstskolas, un procesi, kurus bija grūti iedarbināt, bet tagad tie kļuvuši par normu. Sākoties pulcēšanās ierobežojumiem, ieguvēji bija augstākās izglītības iestādes, kuras jau pirms pandēmijas piedāvāja tālmācības studiju programmas, bet nākotnē iegūs tie, kuri pēc iespējas ātrāk sapratīs, ka augstākā izglītība vairs nekad nebūs tāda, kā pirms pandēmijas, un studiju process nekad nebūs pilnībā klātienē. Tā vietā tiks piedāvāti dažādi kombinētie risinājumi un aizvien vairāk attīstīsies dažādas attālinātu apmācību formas, tai skaitā arī tālmācība.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.