Menu
 

Otrdiena, 31 maijs 2022

Jūrmalā cena par siltumenerģiju no jūlija pieaugs par 6,7%

Jūrmalā cena par siltumenerģiju no 1.jūlija pieaugs par 6,7% - līdz 87,11 eiro par megavatstundu (MWh), liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs būs 64,76 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs - 18,12 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs - 3,29 eiro par MWh.

Lasīt vairāk...

Rosina pašvaldībām likumā noteikt pienākumu rūpēties, lai ārpus apbedījumu vietām nav padomju okupāciju slavinošu pieminekļu

Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins (NA) rosina Pašvaldību likumā noteikt pienākumu pašvaldībām rūpēties, lai to teritorijā ārpus karavīru masu apbedījumu vietām nebūtu PSRS Bruņoto spēku un padomju okupāciju slavinošu pieminekļu. Ar šādu priekšlikumu deputāts nāca klajā otrdien notikušajā Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdē, kurā "Pašvaldību likuma" projekts tika skatīts pirms trešā lasījuma.

Lasīt vairāk...

Eksperts: Situācija Latvijas ekonomikā joprojām ir laba, bet tuvākie gadi būs izaicinoši

Situācija Latvijas ekonomikā joprojām ir laba, un, neskatoties uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, šī gada pirmajā ceturksnī Latvijas IKP pieauga par 6,7% salīdzinājumā ar 2021.gada 1.  ceturksni, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija. Ceturkšņa laikā Latvijas IKP pieauga par 3,6%, un šobrīd Latvijas ekonomika ir par 4,6% lielāka nekā pirms Covid-19 pandēmijas. Ņemot vērā cenu kāpumu, eiro izteiksmē Latvijas IKP ir par 20% lielāks nekā 2019. gada nogalē. Tas ir ļoti straujš pieaugums, un labā ziņa ir tā, ka arī aprīlī un maijā situācija ekonomikā nav būtiski mainījusies. Iedzīvotāju tēriņi aug, Covid-19 ierobežojumi pakalpojumu nozarēs ir atcelti, ārējais pieprasījums rūpniecībā ir spēcīgs, mājsaimniecībām ir uzkrājumi, un energoresursu cenu kāpumu līdz aprīļa beigām kompensēja valsts. Vienlaikus darba tirgū samazinās bezdarbs, aug algas un negatīvu ietekmi no kara Ukrainā pagaidām nejūt. Tomēr riski ekonomikas izaugsmei pēdējos mēnešos ir ievērojami palielinājušies un tuvākie gadi Latvijas ekonomikā būs izaicinoši.

Lasīt vairāk...

VARAM: Reformas rezultātā uzlabojusies un pieaugusi pašvaldību finansiālā un administratīvā kapacitāte

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!) Ministru kabineta sēdē iepazīstina ar informatīvo ziņojumu par izmaiņām pašvaldību sociālekonomiskajā situācijā un administratīvi teritoriālās reformas (ATR) rezultātiem. Ziņojuma mērķis ir informēt par pašvaldību reformas sākotnējiem rezultātiem un novērtēt tās īstermiņa ietekmi, informē ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Miks Strazdiņš.

Lasīt vairāk...

Siguldas vides apsaimniekošanas uzņēmums "Jumis" iegūst siltumnīcefektu izraisošo gāzu verifikācijas apliecinājumu

Vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupas "Eco Baltia" vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA "Jumis" ieguvis verifikācijas apliecinājumu atbilstoši ISO 14064-1:2018 standarta prasībām, kas apliecina, ka uzņēmums uzrauga un monitorē radīto, kā arī novērsto siltumnīcefekta gāzu apjomu, organizācijas procesu uzraudzībai un emisiju samazināšanai, informē uzņēmuma pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Bankas pārstāvis: Krāpnieki atrod arvien jaunas iespējas, kā tikt pie upuru naudas

Uz 30.aprīli izkrāpto līdzekļu apmērs četru Latvijas lielāko banku klientiem, kuri paši apstiprināja maksājumus, sasniedza 2,4 miljonus eiro, liecina Finanšu nozares asociācijas dati. Kopumā īstenoti gandrīz 1,5 tūkstoši krāpšanas gadījumu. Savukārt 740 gadījumi par kopumā 926 tūkstošiem eiro tika novērsti. Populārākie krāpnieku saziņas kanāli ar klientiem joprojām paliek telefons un īsziņas. Tomēr pēdējā laikā redzama arī jauna aktivitāte – krāpnieku izveidotas viltus internetbankas lapas, kuras bieži parādās kā pirmā izvēles iespēja, kad klients meklē savu banku “Google”.

Lasīt vairāk...

Latvijas IKP pirmajā ceturksnī pieaudzis par 6,7%

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad pirmajā ceturksnī salīdzināmajās cenās, pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem datiem, pieaudzis par 6,7%, salīdzinot ar 2021.gada attiecīgo periodu, aģentūrai LETA pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē. Savukārt, pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem, Latvijas IKP 2022.gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2021.gada attiecīgo periodu, palielinājies par 6,4%.

Lasīt vairāk...

Iznākusi bilingvāla latviešu-ukraiņu ābece; to dāvinās Latvijā nonākušajiem ukraiņu bērniem

3.jūnijā plkst.16.00, nedēļā, kad tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, ukraiņu atbalsta centrā "Common Ground" Andrejsalā notiks izdevniecības "Droši un koši" un autores Mašas Zurikovas jaunās grāmatas "Bilingvālā ābece" (latviešu-ukraiņu ilustrētā ābece) atklāšanas svētki, informē izdevniecības pārstāve Kristīne Morozova.

Lasīt vairāk...

Valdība iesaka virzīt Ilzi Znotiņu uz otro termiņu Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieces amatā

Otrdien, 31.maijā, Ministru kabineta (MK) sēdes laikā tika izskatīts jautājums par Ilzes Znotiņas apstiprināšanu Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieces amatā uz otro termiņu. I.Znotiņa guva valdības atbalstu, un viņas kandidatūra tiks ieteikta Saeimai, informē MK Komunikācijas departamenta konsultante Santa Jirgensone.

Lasīt vairāk...

LNB: Latvijā izdoto grāmatu un brošūru skaits atgriezies pirmspandēmijas līmenī

2021.gadā palielinājies Latvijā izdoto grāmatu un brošūru skaits un tirāža, rādītājiem atgriežoties pirmspandēmijas līmenī, liecina Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) apkopotie oficiālās statistikas dati. Pagājušajā gadā izdotas 2108 grāmatas, kuru kopējā tirāža sasniegusi 2,4139 miljonus eksemplāru. Salīdzinājumam - 2020.gadā saskaņā ar oficiālo statistiku tika izdotas vien 1805 grāmatas un brošūras, kuru kopējā tirāža sasniedza 1,9574 miljonus eksemplāru, pirmo reizi kopš neatkarības atjaunošanas nepārvarot divu miljonu kopiju robežu, informē LNB.

Lasīt vairāk...

"Conexus": Pirmajos trīs gada mēnešos Inčukalna krātuvē noglabāts rekordliels dabasgāzes apjoms

Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju Eiropā, AS “Conexus Baltic Grid” (“Conexus”) veikusi nepieciešamās darbības, lai Latvijā un reģionā kopumā neradītu energoapgādes riskus, liecina sabiedrības nerevidētie finanšu pārskati par 2022.gada pirmajiem trīs mēnešiem. Šogad pirmajos trīs mēnešos Inčukalna pazemes gāzes krātuvē (Inčukalna PGK) noglabāts rekordliels dabasgāzes daudzums, sasniedzot 7,6 TWh, informē uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Tiesa pirmo reizi Latvijā apmierina viena dzimuma pāra pieteikumu un atzīst ģimenes attiecību pastāvēšanu (papildināta)

Administratīvā rajona tiesa ir pieņēmusi pirmo spriedumu, ar kuru apmierināts viena dzimuma pāra pieteikums un konstatēta "publiski tiesisko attiecību pastāvēšana", proti, atzīts, ka starp pieteicējiem pastāv ģimenes attiecības Satversmes 110.panta izpratnē, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Lasīt vairāk...

Farmaceits: Bērniem jāzina rīcība gadījumos, ja sagriezts pirksts vai jāizsauc neatliekamā medicīniskā palīdzība

Par to, ka bērnu nodarbes vasarā ir sabalansētas, visvairāk – 23% – ir pārliecināti Rīgā dzīvojošie respondenti, noskaidrots “Mēness aptieka” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktajā aptaujā, iedzīvotājiem sniedzot iespēju izvēlēties vairākus atbilžu variantus. Bērniem, gan pavadot laiku aktīvi brīvā dabā, gan atpūšoties un dzīvojot mājās, ir jābūt zinošiem, kā rīkoties dažādās situācijās, ja gadās pašam vai kādam citam sasisties, iegriezt pirkstā, sakarst saulē u.tml., un pirms brīvlaika, īpaši, ja bērni paliek mājās vieni, ir vērts ar viņiem pārrunāt iespējamās situācijas un rīcību, atgādina “Mēness aptiekas” farmaceits un attālināto farmaceita konsultāciju projekta vadītājs Vadims Brižaņs.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.