Menu
 

Trešdiena, 04 Decembris 2019

Foto: Ziemassvētku laika burvība Ogrē

Šobrīd Ogres pilsēta ir mirdzošu lampiņu ieskauta. Ikvienu iepriecinās pastaiga pa Ogres vēsturisko centru, mūzikas baudīšana pie pilsētas galvenās egles un omulīgo vecpilsētas kafejnīcu apmeklējums. Ziemassvētku rotas Ogrē katru gadu kļūst aizvien krāšņākas. Lai ienestu Ziemassvētku noskaņu un gaismu gada tumšākajā mēnesī pašvaldība 2018. gadā īstenoja jaunu pieeju, ietērpjot pilsētu siltu gaismu rotā. Pilsētas iedzīvotāji un viesi to ļoti atzinīgi novērtēja.

Lasīt vairāk...

Pašvaldību savienība starptautiskajiem ekspertiem norāda uz demokrātijas principu pārkāpumiem novadu reformas gaitā

Trešdien Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadība, pārstāvji un jomas eksperti tikās ar Eiropas Padomes (EP) Vietējo un reģionālo pašvaldību kongresa Monitoringa komitejas ekspertiem, kuri ieradušies Latvijā izvērtēt Eiropas vietējo pašvaldību hartas pārkāpumus administratīvi teritoriālās reformas procesā.

Lasīt vairāk...

Skolu un ceļu būvniecība Pierīgā apdraudēta

Nākamā gada valsts budžets tiks izsludināts, paziņojis Valsts prezidents Egils Levits. Prezidenta vērtējumā, 2020. gada budžets sastādīts saskaņā ar Eiropas Komisijas uzstādījumiem, turklāt tas paredz algu pieaugumu medicīnas darbiniekiem, skolotājiem, kultūras darbiniekiem, tiesu darbiniekiem. Tomēr ir vairāki lēmumi saistībā ar nākamā gada budžetu, kas būtiski skars pašvaldības.

Lasīt vairāk...

Oktobrī rūpniecības apjoms pieaudzis par 3 %

2019.gada oktobrī, salīdzinot ar 2018. gada oktobri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 3 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Ražošanas apjoma pieaugums bija apstrādes rūpniecībā – par 1,8 % un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 11,9 %, bet kritums – ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē par 19,6 %.

Lasīt vairāk...

Izglītības centra direktore: Pārkvalifikācija kā iespēja atklāt jaunus talantus

Mūžizglītība jeb pieaugušo izglītība ir iespēja jebkurā vecumā apgūt jaunas prasmes un citu profesiju. Vieniem tā ir iespēja atrast darbu savā mazpilsētā, kur vakanču klāsts ir ļoti ierobežots, citiem – sava hobija pilnveidošana vai jauna vaļasprieka apguve, vēl citiem – iespēja pakāpties pa karjeras kāpnēm un pretendēt uz augstāku atalgojumu. Senais teiciens – mācīties nekad nav par vēlu – joprojām ir patiess, turklāt pieaugušo izglītība nereti ir arī iespēja atklāt jaunus talantus.

Lasīt vairāk...

Skolas direktore: Politikas veidotājiem jālūkojas tālāk par skaitļiem

Mēģinājumi salikt visas Latvijas skolas skaitļu rāmjos ir šaura domāšana. Skaitļi skolēnu daudzumā vai attālumā līdz skolai ne vienmēr ir izšķiroši. Centieni visu salikt “Excel” tabulās diemžēl liecina par tuvredzību politikas plānošanā. Salas vidusskolā šobrīd mācās aptuveni 270 audzēkņi – ja skola ir vajadzīga šiem bērniem, tas ir pietiekams iemesls, lai turpinātu darboties, augt un attīstīties. Par savu skolu teikšu – turēšu, cik varēšu. Mūsu bērni ir talantīgi un stipri, un viņi ir pelnījuši iespēju.

Lasīt vairāk...

SIA "Ādažu ūdens" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs no 1.janvāra pieaugs par 19%

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi jaunus SIA “Ādažu ūdens” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. No 2020.gada 1.janvāra ūdensapgādes pakalpojumu tarifs Ādažu novada Kadagas, Garkalnes, Eimures un Stapriņu ciemā būs 0,94 eiro par kubikmetru, savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 1,50 EUR/m³ (bez PVN).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.