Menu
 

Svētdiena, 17 Janvāris 2021

Veselības indekss: Katram trešajam paaugstināts asinsspiediens, katrs ceturtais nezina savus mērījumus

27 % Latvijas iedzīvotāju ir paaugstināts asinsspiediens, turklāt vēl ceturtdaļa (21 %) savus asinsspiediena mērījumus nemaz nezina, liecina “Mana Aptieka & Apotheka” Veselības indeksa pētījums. Paaugstinātam asinsspiedienam jeb hipertensijai visbiežāk raksturīgi bezsimptomu gadījumi, tāpēc speciālisti iesaka cilvēkiem jebkurā vecumā veikt regulāras pārbaudes, lai kontrolētu asinsspiedienu un jau laikus novērstu sirds un asinsvadu saslimšanas riskus.

Lasīt vairāk...

Voldemārs Lauciņš. Vardarbība ģimenē un tās pareiza novēršana

Pagājušajā mēnesī vairākas plašsaziņas iniciatīvas runāja par vardarbību ģimenē un vāca ziedojumus tās novēršanai. Ģimene ir sabiedrības pamatlielums, tāpēc pilnīgi noteikti palīdz katrs tās pilnveidošanas mēģinājums. Gandrīz katrā ģimenē ir kaut kas lielāks vai mazāks, ko uzlabot, tomēr īpaši bēdīgi ir tad, ja ģimeni ir skāris tāds ļaunums kā vardarbība. Tāpēc ir tik svarīgi meklēt, kā to novērst vai veikt nepieciešamo prevenciju.

Lasīt vairāk...

Apgrūtinošās ādas slimības. Kādēļ tās ziemā saasinās?

Psoriāze, atopiskais dermatīts, seborejiskais dermatīts – šīs hroniskās iekaisīgās ādas slimības ir apgrūtinošas jebkurā gadījumā, taču tieši ziemas sezonā tās nereti sagādā vislielākās raizes. Ziemā pat veseliem cilvēkiem āda kļūst sausāka, kas ir saistīts gan ar vēju, aukstu gaisa temperatūru ārā, gan ar apkures sezonas blakusefektu – pārlieku sausu gaisu telpās. Taču cilvēkiem, kuriem jāsadzīvo ar tādām ādas slimībām, kā psoriāze, atopiskais dermatīts vai seborejiskais dermatīts nudien neklājas viegli, jo visi minētie apstākļi tikai pasliktina jau tāpat bojātās ādas stāvokli.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Atkritumu apsaimniekošanas modelis Latvijā nav ilgtspējīgs

Aizvadītais gads iezīmējās ar daudziem spilgtiem notikumiem, tostarp atkritumu apsaimniekošanas sāgu Rīgā un problēmām nozarē kopumā - apjomīgiem plastmasas pudeļu un riepu ugunsgrēkiem, lielu atkritumu daudzumu mežos vai karjeros, brīvas konkurences trūkumu atkritumu apsaimniekošanas tirgū, liberālu pieeju atļauju izsniegšanā, kā arī patērētāju neapmierinātību ar līgumu nosacījumiem starp patērētāju un atkritumu apsaimniekotāju. Vienlaikus ir arvien lielāks spiediens uz atbildīgajām iestādēm, ko rada Eiropas Savienības vides jomā izvirzītie mērķi.

Lasīt vairāk...

Interjera dizaina tendences 2021.gadā

2021.gads atnācis ar jaunām vēsmām dažādās jomās – arī mājokļa dizainā. Kā ik gadu, galvenā interjera tendence joprojām ir tā atbilstība mājokļa iemītnieka gaumei, vēlmēm un vajadzībām. Tikai ieklausoties sevī, iespējams nonākt pie pareizākā un gaumīgākā risinājuma. Taču ko ņemt vērā tiem, kuri apņēmušies savu mājokli šogad padarīt modernu un mūsdienīgu? Kā saglabāt ērtumu un funkcionalitāti? Ko šogad ir vērts iekļaut interjerā, bet ko labāk atstāt iepriekšējā gadā?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.