Menu
 

Otrdiena, 19 Janvāris 2021

Izdota grāmata "Atmiņas no vecās Vidzemes. Klingenberga–Rīga, 1892–1913"

Izdota vācbaltieša Herberta fon Blankenhagena grāmata par bērnību un skolas gadiem “Atmiņas no vecās Vidzemes. Klingenberga–Rīga, 1892–1913”, kas papildināta ar fotogrāfijām un citiem materiāliem. Grāmatas prezentācijas pasākums norisināsies tiešsaistē 3.februārī no plkst. 16.00 līdz 17.00 grāmatu apgāda “Madris” "Facebook" lapā. Grāmata iznākusi projektu ciklā “Akenstakas muižas kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšana”.

Lasīt vairāk...

No gada vidus varēs saņemt valsts apmaksātu terapiju pie psihologa vai psihoterapeita

Lai samazinātu ilglaicīgu negatīvo ietekmi uz sabiedrības psihisko veselību, ko rada Covid-19 pandēmija, valdība 19.janvārī apstiprināja finansējumu Veselības ministrijas redzējumam par psihiskās veselības aprūpes veicināšanas iniciatīvām. Plānotie pasākumi ir gan jauni pakalpojumi, gan paredz jau esošo pakalpojumu kapacitātes stiprināšanu.

Lasīt vairāk...

Aptauja Stopiņos. Vai atbalstāt grozījumus Satversmē par ģimeni?

Saeima ir nodevusi Juridiskajai komisijai izskatīšanai Nacionālās apvienības ierosinājumu Satversmē labot 110. pantu, nosakot, ka ģimene ir savienība starp vīrieti un sievieti. Iesniegtajā likumprojektā rosināta šāda redakcija: "Valsts aizsargā un atbalsta laulību – savienību starp vīrieti un sievieti, ģimeni, kas balstīta laulībā, asinsradniecībā vai adopcijā, vecāku un bērna tiesības, ieskaitot tiesības augt ģimenē, kuras pamatu veido māte (sieviete) un tēvs (vīrietis). Valsts īpaši palīdz bērniem invalīdiem, bērniem, kas palikuši bez vecāku gādības vai cietuši no varmācības." Tas nebūt nenozīmē, ka viena vecāka nāves vai aiziešanas dēļ ģimenes vairs nav, bet gan to, ka vecāki nevar būt viena dzimuma personas.

Lasīt vairāk...

Ārkārtējās situācijas laikā pieaudzis sūdzību un pārkāpumu skaits izglītības iestādēs

Neskatoties uz to, ka ārkārtējās situācijas laikā Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu tiesību aizsardzības departamenta inspektori lielākoties strādāja attālināti, 2020.gadā saņemto iesniegumu un sūdzību skaits ir pieaudzis par 137, salīdzinot ar 2019.gadu. Vienlaikus pieaudzis arī sūdzību skaits par izglītības iestādēm.

Lasīt vairāk...

Sociālajiem darbiniekiem par Covid-19 skarto klientu aprūpi izmaksā piemaksas

Saeima pērnā gada nogalē atbalstīja Labklājības ministrijas iesniegtos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas dod tiesības pašvaldībām un valstij piemaksāt līdz 50% no mēnešalgas Covid-19 skarto un to kontaktpersonu klientu aprūpē iesaistītajiem darbiniekiem. Ne tikai tiem, kuri strādā pašvaldību un valsts dibinātajās institūcijās, bet arī līgumiestādēs, ar kurām pašvaldībām vai valstij noslēgti līgumi par pakalpojumu sniegšanu. Uz šo brīdi šādās kompensācijās par darbu decembrī 1024 cilvēkiem no 29 institūcijām izmaksāts 231 tūkstotis eiro.

Lasīt vairāk...

Kā darbs no mājām ietekmē mūsu veselību? Skaidro fizioterapeite

Saskaņā ar tirdzniecības centra internetā "220.lv" datiem mājas biroja iekārtošana ir bijusi viena no 2020.gada tendencēm, par ko liecina arī neraksturīgi augstais pieprasījums pēc biroja mēbelēm pavasarī, kulmināciju sasniedzot pagājušā gada izskaņā. Salīdzinot aizvadīto gadu ar 2019.gada rādītājiem, biroja mēbeļu pārdošanas apjomi ir palielinājušies par 1,5 reizēm. Vienlaikus eksperti atgādina, ka pandēmijas laiks un jaunā gada sākums ir brīdis, lai izvērtētu, vai iekārtotā darba vieta mājās ir atbilstoši sagatavota, domājot gan par fizisko, gan arī mentālo pašsajūtu. Lai noskaidrotu, kā parūpēties par savu veselību, strādājot attālināti, padomos dalās fizioterapeite Sintija Priede.

Lasīt vairāk...

Satversmes tiesa sāk vērtēt pašvaldību reformu. Pirmajā lietā – Ikšķiles un Limbažu novads

Saistībā ar Administratīvi teritoriālo reformu Satversmes tiesa ierosinājusi 19 lietu, un kā pirmo sākts izskatīt apvienotu lietu, kurā pret jauno pašvaldību karti iestājas Ikšķiles un Limbažu novadi. Abi saistīti arī Rīgas reģionu. Ikšķili Saeima nolēmusi pievienot Ogres novadam, savukārt Limbažiem atņemt Skulti ar tās lielo bagātību – ostu, pievienojot Saulkrastu novadam.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.