Menu
 

Trešdiena, 16 Novembris 2022

Pēteris Strautiņš: Jābūvē labāki pamati darba tirgum

Darba meklētāju īpatsvars ir pieaudzis salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni, vēsta šodien publiskotie darbaspēka apsekojuma dati. Tas ir pretēji ierastajam sezonālo svārstību ritmam, parasti tieši jūlijā –septembrī bezdarbs ir vismazākais. 3. ceturksnī bezdarba līmenis bija 6,9%, par 0,3 procentpunktiem augstāks nekā aprīlī – jūnijā. Situācija ir labāka nekā pirms gada, kad darbu meklēja 7,2% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

Lasīt vairāk...

Ērgļu ceļa būvdarbu posmā sākas tehnoloģiskais pārtraukums līdz nākamā gada pavasarim

Ceļa būvdarbiem, kas notiek uz reģionālā autoceļa Rīga–Ērgļi  (P4) posmā no Rīgas apvedceļa (Baltezers–Saulkalne) (A4) līdz pagriezienam uz Tīnūžiem (P10) (14,13.–30,3. km), sācies tehnoloģiskais pārtraukums līdz nākamā gada pavasarim, informē VSIA “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļa. Šajā laikā posmā saglabāsies ātruma ierobežojums 70 km/h.

Lasīt vairāk...

Skolēni internetā izsmej cits citu un pedagogus. Kā rīkoties skolām?

Aizvadītā mēneša laikā “Drossinternets.lv” ziņojumu līnijā ir strauji pieaudzis ziņojumu skaits par skolotāju apcelšanu virtuālajā vidē. Jaunieši mēdz veidot skolu kontus “Instagram”, kur ievieto mēmes, jokus un diemžēl arī privātu un aizskarošu informāciju gan par skolas biedriem, gan arī par skolotājiem. Izvērtējot saņemtos ziņojumus, ne vienmēr varam runāt par likumpārkāpumiem, jo pārsvarā skolēnu izveidotajos sociālo mediju kontos tiek publicēti joki, nereti  ‒ gaumīgi un smieklīgi. Tomēr ir arī rupji, aizvainojoši un privātumu pārkāpjoši ieraksti, attēli, video un komentāri. Tāpēc skolotājiem ir vērts zināt, kā rīkoties, ja ir pārkāptas robežas.

Lasīt vairāk...

Ķemeros atklāts jauns vides objekts – "Ķemeru Anniņa"

Ķemeru skvērā Senatnes ielā 5 valsts atklāts vides objekts “Ķemeru Anniņa”. Tēls no latviešu strēlnieku dziesmas veidots kā laikmetīgs Ķemeru apkaimes simbols. Vides objekta autori ir Kaspars Līdums un Mārtiņš Rozenfelds. Objekta koncepcija saistāma ar latviešu strēlnieku dziesmu “Ķemermiestiņā”, un stāsts par Ķemeru Anniņu veidots kā mūsdienīga alegorija par sievietes būtību laikmetu kontekstā, informēja Jūrmalas pašvaldībā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.