Menu
 

Svētdiena, 12 Jūnijs 2022

Kam jābūt vasaras ceļojumu aptieciņā?

Līdz ar siltajiem laikapstākļiem cilvēki biežāk dodas pie dabas, vairāk uzturas svaigā gaisā, plāno tuvākus un tālākus ceļojumus, lai izbaudītu ilgi gaidīto atpūtu. Lai vasaras piedzīvojumi noritētu bez raizēm, ir svarīgi jau laicīgi parūpēties par aptieciņu, kurā iekļauti dažādi līdzekļi, kas var noderēt neparedzētos gadījumos, kad rodas kādas likstas.

Lasīt vairāk...

Mūsdienīga dzīves telpa – āra terases

Līdz ar pirmajām vasarīgajām dienām ļaužu pilnas ir gan kafejnīcu āra terases, gan piemājas dārzi un atpūtas vietas. Mūsdienīgi iekārtota terase ir ne tikai vieta, kur ķert pirmos siltos saules starus, bet kvalitatīvs dzīves telpas paplašinājums, kas veic gan dzīvojamās istabas, gan viesistabas, meditācijas telpas un pat virtuves funkcijas.

Lasīt vairāk...

Kāpēc sirds var novecot ātrāk par cilvēku un kā to novērst?

Neatkarīgi no tā, vai mēs atpūšamies vai aktīvi kustamies – mūsu sirdis strādā bez apstājas. Sirds ir vienīgais cilvēka muskulis, kas strādā nepārtraukti – katru dienu tā saraujas ap 100 000 reižu, kad atrodamies miera stāvoklī. Taču, ja sirds ir vecāka par pašu cilvēku, tā nestrādā pilnvērtīgi un apgrūtina ikdienas gaitas. Kāpēc sirds var novecot ātrāk par cilvēku un kā to iespējams novērst?

Lasīt vairāk...

Aptauja: lielākajai daļai iedzīvotāju nav pietiekamas informācijas par savu vecāku sirds veselību

“Mēness aptieka” un pētījumu aģentūras “Norstat” veiktajā aptaujā 42% aptaujāto norādījuši, ka viņiem ir informācija par vecāku un vecvecāku sirds, kā arī asinsvadu slimībām, – viņi zina, kurš ar šīm slimībām slimo vai slimojis agrāk. Turklāt sievietes ir zinošākas par šāda veida saslimšanām iepriekšējās paaudzēs, nekā vīrieši. Lielāka interese par šiem jautājumiem vērojama Pierīgā, Zemgalē un Latgalē, informēja aptaujas rikotāji.

Lasīt vairāk...

Pieci padomi, kā uz grila iegūt sulīgu gaļu

Gaļas grilēšana ir viens no populārākajiem maltītes sagatavošanas veidiem vasarā. Ja pieredzējušākie grilēšanas meistari apgūst aizvien jaunas metodes un knifus sulīgas gaļas iegūšanai, ar izjūtu spēj noteikt grilēšanas optimālo ilgumu, tad iesācējiem vērts atcerēties dažus būtiskus pamata ieteikumus – no tiem galvenais – pamēģināt.

Lasīt vairāk...

Dabas harmonija dārzā: ko svarīgi zināt kā jauniem, tā pieredzējušiem dārzu īpašniekiem?

Ir pienākusi dārzkopju un dārza entuziastu mīļākā sezona, kad tā vien gribas uzlabot un pilnveidot dārzu, lai iepriecinātu kā sevi, tā dārza mazākos, bet tam tik svarīgos iemītniekus, jo īpaši bites. Tie ir nozīmīgi apputeksnētāji un nodrošina augu vairošanos.  Kā veicināt dabas harmoniju dārzā, lai iegūtu labākos “augļus”?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.