Menu
 

Pavāri iesaka: Trīs "street food" ēdieni, ko pagatavot mājās Apriņķis.lv

  • Autors:  Normunds Baranovskis, Signe Meirāne, Havjers Grasija, “Rimi gardēži”
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Vasara ir festivālu laiks, un īpašu popularitāti šogad iemantojuši tieši "street food" festivāli. Tāpat variācijas par "street food" jeb ēdienu, kuru pasniedz uz ielas, kļūst par vienu no karstākajām tendencēm arī restorānu ēdienkartēs – ēdiens ir daudzveidīgs, sātīgs un gards.

"Street food" var būt ļoti dažāds, tāpēc spēj apmierināt pat izvēlīgākā gardēža vēlmes – sākot no fritētiem kartupeļiem līdz pat visizsmalcinātākajiem ēdieniem, kā piemēram, austerēm vai omāram. Nerakstītais "street food" likums – uz to nevajadzētu gaidīt ilgāk par 10-15 minūtēm, jo ierasts, ka tas tiek notiesāts turpat uz ielas. Ēdienam jābūt garšīgam, pārsteidzošam un tādam, ko viegli paņemt līdzi.

Jāatceras, ka tas nav paredzēts uzglabāšanai ledusskapī, bet gan tūlītējai notiesāšanai. Nekādu citu priekšnosacījumu nav, pārējais ir brīva vaļa fantāzijai!

Cepta ziedkāposta tako

(iesaka Signe Meirāne, ēdiena mākslas kritiķe)

Nepieciešams: 400 g ziedkāposts, 1 liels avokado, saspaidīts ar dakšiņu, 200 g gurķu, plāni sagriezti, 150 g smalki sakapāta tomāta, 150 g redīsu, plāni sagriezti, 12 "Rimi Planet" tako laiviņas, 1 ēd. k. jūras sāls, 2 ēd.k. "I Love Eco" tako maisījuma, 4 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļas (ziedkāpostam), 1 tējk. smalki sakapātu maurloku, 1 ēd. k. smalki sakapātas piparmētras, 2 ēd. k. extra virgin olīveļļas, 1/2 laima miziņas, smalki sarīvētas, 4 ēd. k. skābā krējuma.

Pagatavošana:

Katlā uzvāra ūdeni. Kad tas sāk vārīties, pievieno sāli un ziedkāpostu (ar zieda daļu uz leju) un vāra 10 minūtes. Tikmēr sakarsē krāsni līdz 210 grādiem. Nokāš ziedkāpostu, liek uz cepeškrāsns pannas, apslaka to ar eļļu un uzber garšvielas (intensīvākai garšai garšvielas ieteicams dārzenī iemasēt). Liek krāsnī cepties uz 40 min–1 stundu vai līdz tas kļūst zeltains.

Izņem un sadala mazākās galviņās. Avokado samaisa ar tomātu, 1 ēdamkaroti eļļas, sāli un pipariem. Gurķus samaisa ar redīsiem, maurlokiem, piparmētru, sāli, pipariem un ēdamkaroti eļļas. Krējumu samaisa ar laima miziņu. Pasniedz tako laiviņā, pievienojot tomātus, avokado, salsu, ziedkāpostus un krējumu.

Tako ar liellopa gaļu

(iesaka Havjers Grasija, šefpavārs)

Nepieciešams: 300 g liellopa gaļas, 1 burciņa “I Love Eco" tako mērces, 1 iepakojums "I Love Eco" sarkano pupiņu, 4 "I Love Eco" kviešu tortiljas, 100 g skābā krējuma, 4 ēd. k. "Selection by Rimi" olīveļļas ar rozmarīnu, 1 pušķītis svaiga koriandra, 1 laims.

Pagatavošana:

Liellopa gaļu sakapā mazos gabaliņos. Uz pannas uzkarsē 4 ēdamkarotes olīveļļas un tajā apcep sakapāto gaļu, līdz tā kļūst brūna. Pievieno tako mērci un pupiņas un visu karsē aptuveni 10 minūtes. Atsevišķā pannā uzsilda tortiljas, kuras pilda ar iepriekš sagatavoto gaļas un pupiņu maisījumu. Pasniedz ar skābo krējumu, koriandru un laima šķēlīti.

Mandeļu miltu vafeles ar dateļu mērci

(iesaka Normunds Baranovskis, šefpavārs)

Nepieciešams: 200 g mandeļu miltu, 200 g kviešu miltu, 2 vistu olas, 125 g sviesta, 250 g piena, 100 g ūdens, 150 g baltā cukura, 1/2 tējk. sāls, 1 tējk. cepamā pulvera. Mērcei: 200 g "Selection by Rimi" dateles bez kauliņiem, 1 citrona sula.

Uzsilda sviestu, pienu, ūdeni, pievieno cukuru un sāli – maisa, līdz sviests izkusis. Sakuļ olas. Sajauc abu veidu miltus un cepamo pulveri. Samaisa visas mīklas sastāvdaļas un cep vafeļu pannā. Sablendē dateles un samaisa ar citrona sulu. Vafeles pasniedz ar mērci. Var dekorēt ar pūdercukuru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.