Menu
 

Šonedēļ kļūs aukstāks un daudzviet gaidāmi stipri nokrišņi

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Līdz piektdienai Latvijā gaidāma gaisa temperatūras pazemināšanās un bieži nokrišņi, tai skaitā intensīvas lietusgāzes un krusa, savukārt nedēļas beigās var atgriezties 20 grādu siltums, prognozē sinoptiķi.

Tuvākajās dienās Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss no Arktikas. Tam plūstot pāri siltajai Baltijas jūrai, veidosies pamatīgi lietus un krusas mākoņi, gaidāms arī pērkona negaiss. Bez krusas iespējami arī sniega graudi vai pat slapja sniega pārslas.

Otrdienas naktī un priekšpusdienā stiprākie nokrišņi gaidāmi Vidzemē, savukārt pēcpusdienā - Kurzemē. Arī Rīgu šonedēļ brīžiem skars stiprs lietus un krusa.

Gaisa temperatūra pārsvarā būs zem +15 grādiem, intensīvu nokrišņu laikā termometra stabiņš vietām noslīdēs līdz +5 grādiem, bet, izklīstot mākoņiem un norimstot vējam, nakts un rīta stundās gaiss dažviet atdzisīs līdz +2..-3 grādiem. Līdz ar to šī būs aukstākā nedēļa kopš maija.

Atbilstoši pašreizējām prognozēm sestdien Latviju šķērsos siltā atmosfēras fronte, svētdienas pēcpusdienā un nākamnedēļ gaisa temperatūra var pakāpties līdz +18..+23 grādiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.