Menu
 

Turpmāk laikapstākļus noteiks cikloni

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Septembra pēdējās trijās dienās, kā arī oktobrī laikapstākļus Latvijā noteiks cikloni, tādēļ bieži līs un gaidāms arī brāzmains vējš, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un "Global Forecast System" prognozes.

Pirmā lietus zona ieradīsies no dienvidrietumiem agrā sestdienas rītā, valsts austrumus tā sasniegs pēcpusdienā. Arī septembra pēdējā svētdienā un pirmdienā brīžiem gaidāms lietus, starp mākoņiem uzspīdēs saule. Vējš lēni līdz mēreni stipri pūtīs no dienvidu puses.

Mākoņu ietekmē nakts un rīta stundas būs siltākas un gaisa temperatūra vietām nenoslīdēs zemāk par +10..+13 grādiem, savukārt maksimālā gaisa temperatūra dienā būs +11..+16 grādi.

Sākoties oktobrim, laiks kļūs vēsāks un arī pēcpusdienā gaisa temperatūra brīžiem būs zemāka par +10 grādiem, taču tikai dažās naktīs termometra stabiņš vietām noslīdēs mazliet zem nulles atzīmes.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi stiprākais vējš tuvākajās diennaktīs gaidāms naktī uz otrdienu, 1.oktobri, kad rietumu vēja ātrums brāzmās piekrastē sasniegs 18-23 metrus sekundē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.