Menu
 

Starptautiskie latviešu jauno mūziķu meistarkursi Siguldā pārcelti uz 2021. gadu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Siguldas mākslu skola “Baltais flīģelis” marta sākumā izsludināja pieteikšanos dalībai XIV starptautiskajos latviešu jauno mūziķu meistarkursos “Mūzikas interpretācija mūsdienās”, to norisi plānojot no 14. līdz 23. jūlijam. Tomēr, ņemot vērā ārkārtējo situāciju Latvijā un pasaulē, meistarkursu organizēšanas darba grupa ir pieņēmusi lēmumu tos pārcelt uz nākamā gada jūliju, par precīzu laiku informējot, tiklīdz tas būs iespējams.

Kā norāda Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē, tradicionāli meistarkursi reizi divos gados pulcē aptuveni 100 jauno mūziķu, kas norāda uz to unikalitāti un nepieciešamību vienkopus satikties topošajiem akadēmiskās mūzikas atskaņotājmāksliniekiem un pedagogiem. Tāpat potenciālajiem augstāko mūzikas un mūzikas pedagoģijas augstskolu studentiem meistarkursu laikā ir iespēja iepazīties ar augstāko mūzikas mācību iestāžu piedāvātajām izglītības programmu iespējām un to docētājiem. "Mēs ticam, ka mīlestībai uz mūziku robežas nepastāv, tāpēc, kamēr satikšanās ir jāatliek, aicinām ikvienu interesentu sekot digitālai pasaulei, kurā šobrīd pieejami unikāli ieraksti, video koncerti un tiešraides," aicina meistarkursu mākslinieciskā vadītāja Dace Aperāne.

Meistarkursu pirmsākumi meklējami trīs starptautiskajās latviešu jauno mūziķu radošajās nometnēs Kanādā, atgādina pašvaldības pārstāvji. Un kopš 1994. gada Latvijā ir organizētas 13 šādas nometnes, kuras laika gaitā ar savu augsto profesionālo līmeni ieguvušas meistarkursu statusu. Meistarkursu vadītājs ir Ventis Zilberts (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija), mākslinieciskā vadītāja – Dace Aperāne (ASV), savukārt kursu nozaru vadītāji atskaņotājmākslā – Agnese Egliņa (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija) un Ventis Zilberts, kompozīcijā un mūzikas teorijā – Gundega Šmite (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija), mūzikas pedagoģijā – Dace Aperāne.

Meistarkursu laikā ikvienam interesentam koncertzālē "Baltais flīģelis" ir iespēja apmeklēt bezmaksas koncertus vairāku dienu garumā. 2018. gadā meistarkursu dalībnieku koncerts tika iekļauts tradicionālajā "Muzikālo brokastu" koncertsērijā Siguldas pils kvartālā, kad katru jūlija svētdienu dažādi koncerti norisinās pils dārzā, ļaujot apmeklētājiem baudīt senatnes auru, kvalitatīvu mūziku un līdzpaņemtās brokastis, vēsta pašvaldībā.

 

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.