Menu
 

Kā iepriecināt mammu Māmiņdienā? Sirsnīgās idejās dalās bērni Apriņķis.lv

  • Autors:  Lība un Klāvs Smildziņi, “Rimi bērniem” eksperti
Foto, video - publicitātes Foto, video - publicitātes

Mātes dienu Latvijā atzīmēs jau šo svētdien. Tā ir īpaša diena, kuru gaida gan mammas, gan bērni. "Rimi bērniem" eksperti Lība un Klāvs Smildziņi dalās mīļās un viegli īstenojamās idejās, kā pārsteigt savu mammu svētkos.

Kopīgs zīmējums ar "paldies" un "mīlu"
"Mamma vienmēr ir priecīgas par manu vai māsas zīmējumu. Šogad nolēmām veidot kopā vienu lielu mākslas darbu, kuru no rīta pasniegsim mammai. Otrā pusē uzrakstīsim mīļus "paldies” vārdus," stāsta “Rimi bērniem” eksperte Lība Smildziņa.

Svētku brokastu galds
Lai arī cik tradicionāli tas nešķistu, Klāvs Smildziņš atklāj, ka mammas nemaz tik bieži netiek pie brokastīm, kuras gatavojis kāds cits: “Tas noteikti būtu īsts pārsteigums, ja es uzklātu brokastu galdu svētku noskaņās, jo parasti vecāki mostas agrāk par mums. Es plānoju izvēlēties tādu ēdienu, kuru var pagatavot pavisam ātri. Iedvesmu smelšos “Rimi bērniem” uztura sadaļā, kur atrodamas daudz un dažādas receptes, kuras var pagatavot arī bērni.”

Kopīgs ceļojums
Klāvs iesaka mammas vest kopīgā ceļojumā, maršruta izvēlei paliekot bērnu ziņā. “Kopīga pastaiga vai brauciens ar riteni pa tuvāko rajonu var būt ļoti aizraujošs. Ikdienā nemaz tā nesanāk izstaigāt visas mazās ieliņas un vērot arhitektūru. Arī līdz šim neredzētas un klusas dabas takas apskate ir interesanta. Nepieciešams tikai iepriekš izpētīt, uz kurieni doties, un sagatavot kādu mazu zīmīti ar aicinājumu doties ceļojumā,” uzskata Klāvs.

Skaistas atmiņas
“Pašdarinātas foto grāmatas sagatavošana ar manām, mazās māsas un Klāva fotogrāfijām arī ir jauka ideja, kura mammu ļoti iepriecinātu. Viņai patīk skatīties fotogrāfijas un atcerēties, ko tajā laikā esam darījuši un ko piedzīvojuši. Domāju, ka kādā no grāmatas lapaspusēm varētu uzrakstīt pašsacerētu dzejoli vai pasaku par mammu,” piebilst Lība. Bet Klāvs foto grāmatu plāno izveidot virtuālā video veidā, kuru mammai nosūtīt kādā no saziņas vietnēm telefonā.

Mājas SPA
“Laukos mājas SPA procedūras īstenot ir pavisam vienkārši. Jādodas dabā, jāsalasa pirmās saziedējušās savvaļas puķes un koku pumpuri vai ziedi, bļodā jāielej silts ūdens un jāpārkaisa ar salasītajiem dabas labumiem. Bļodu noliek laukā un aicina mammu nobaudīt siltu ziedu vannu pēdām. Tikmēr var pamasēt galvu vai paglaudīt plecus,” stāsta Lība, kura uzskata, ka labākā dāvana mammām ir jauka kopā būšana.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.