Menu
 

Aicina piedalīties starptautiskā fotogrāfiju konkursā "Vitrāžas jūgendstilā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.facebook.com/ReseauArtNouveauNetwork Foto: www.facebook.com/ReseauArtNouveauNetwork

Muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina atzīmēt Pasaules jūgendstila dienu. Tā šogad veltīta vitrāžu mākslai. Līdz 2020.gada 3.jūnijam ikkatram ir iespēja piedalīties starptautiskajā fotogrāfiju konkursā "Vitrāžas jūgendstilā", ko organizē jūgendstila pilsētu sadarbības tīkls "Réseau Art Nouveau Network" (RANN). Tā kā tīkla dalībvalstīs ir dažādi ierobežojumi, konkursa dalībnieki tiek rosināti pārskatīt savus fotoarhīvus, iesūtīt savus pilsētu vai ceļojumos iegūto jūgendstila vitrāžu attēlus un piedalīties virtuālā konkursā.

Ar konkursa nolikumu iepazīties un pieteikuma anketu lejupielādēt var šeit. Līdz 3.jūnija plkst. 24.00 jūgendstila vitrāžu fotogrāfijas kopā ar aizpildītu veidlapu elektroniski jānosūta uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., informē muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" projektu vadītāja Iveta Sproģe.

Pasaules jūgendstila diena 2020.gadā ļaus kultūrvēsturiskā mantojuma cienītājiem ar fotoattēlu starpniecību nedaudz paceļot un pasapņot par jūgendstila galamērķiem, kuros jau bijuši vai vēlētos kādreiz nokļūt. Nozīmīgi ir ne vien dalīties ar attēliem, bet arī īsi izklāstīt, kāpēc konkrētajā attēlā redzamais objekts ir svarīgs un kur attēls uzņemts.

Visas saņemtās fotogrāfijas, kuras atbildīs konkursa nosacījumiem, 10.jūnijā tiks publicētas sociālā tīkla "Facebook" lapā "Réseau Art Nouveau Network", un par tām varēs balsot šīs lapas sekotāji. Fotokonkursā tiks piešķirtas divas balvas: "Kopienas balva" tās fotogrāfijas iesūtītājam, par kuru līdz plkst. 18.00 būs saņemts visvairāk vērtējumu "Patīk", un "Žūrijas balva", ko piešķirs žūrija, kurā ietilpst sekretariāts un jūgendstila pilsētu sadarbības tīkla biedri, vēsta projektu vadītāja.

Pasaules jūgendstila diena pirmo reizi tika svinēta 2013.gadā, kad jūgendstila pilsētu sadarbības tīkls "Reseau Art Nouveau Network" ierosināja pievērst uzmanību jūgendstila kultūras mantojumam un tā saglabāšanai, vienojoties kopīgi svinamā un īpaši tam veltītā dienā. RANN apvieno divdesmit Eiropas pilsētas, starp tām: Barselona, Milāna, Budapešta, Brisele, Alesunda, Aveiro, Badnauheima, Darmštate, Ļubļana, Subotica, Oradja, Segeda un Lašodefonda. Šogad asociācijai ir darbības divdesmit pirmais gads, un, pateicoties Rīgas pašvaldības dalībai šajā asociācijā kopš 2008.gada, Rīgas jūgendstila kultūras mantojums veiksmīgi popularizēts Eiropā, atzīmē I.Sproģe.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.