Menu
 

Kā izvēlēties metāla detektoru + 5 detektori iesācējiem

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Vai tevī mīt piedzīvojumu meklētāja gars, un tu meklē jaunu hobiju? Varbūt tu jau kopš bērnības sapņo par došanos dārgumu lādes meklējumos? Vai tu mīli doties pastaigās dabā un labprāt tās padarītu nedaudz aizraujošākas un azartiskākas? Apsver domu par metāla detektora iegādi! Turpinājumā lasi par to, kā zināt, kāds detektors tev ir nepieciešams un kam pievērst uzmanību to izvēloties, kā arī piefiksē 5 detektoru modeļus, kas lieliski piemēroti iesācējiem!

Kā zināt, kāds metāla detektors man ir vajadzīgs?

Detektoru veidi

Metāla detektori ir iedalāmi 3 pamatgrupās:

- pludmales un zemūdens detektori;

- zelta detektori;

- daudzfunkcionālie sauszemes detektori.

Pludmales un zemūdens detektori ir tipiski ir daudz izturīgāki pret rūsēšanu un piejūras gaisa un sālsūdens radīto koroziju, un, protams, mitrumizturīgi. Tāpat šie detektori ir ar specifisku programmatūru, kas paredzēta metāla meklēšanai tieši smiltīs un sālsūdenī, jo šī vide atšķiras no melnzemes un māla.

Zelta detektoru darbam tiek izmantotas augstākas frekvences, lai iekārta spētu noteikt atšķirību starp zeltu un citiem metāliem. Tiesa, ja vien tu neplāno doties uz ASV rietumkrastu vai kādu citu dabiskā zelta pārbagātu vietu, šī detektora iegāde būs visai… bezjēdzīga.

Daudzfunkcionālie sauszemes detektori ir vispraktiskākie un iesācējiem piemērotākie, jo ar to palīdzību ir iespējams atrast gan monētas un citus metāla priekšmetus, gan, iestatot attiecīgo programmu, iespējams, atradīsi arī kādu gabaliņu zelta. Šis ir arī vispirktākais detektoru veids, pateicoties tā plašajam funkciju un režīmu klāstam.

Detektora izvēle

Lai izvēlētos tieši tev piemērotāko detektoru, jāatbild uz diviem pavisam vienkāršiem jautājumiem:

1.Ko es gribu meklēt?

2.Kur es plānoju meklēt?

Ja tu gribi meklēt zeltu un dosies uz ārvalstīm, medījot to uz sauszemes, tad izvēlies zelta detektoru. Ja plāno “patīrīt” pludmali pēc festivāla vai karstas dienas vai interesē, kādus dārgumus glabā ūdens tilpnes dzelme, izvēlies zemūdens detektoru. Savukārt, ja esi ieinteresēts numismātikā, relikviju medībās vai gribi atrast savu karā kritušo bezvēsts pazudušo radinieku, izvēlies daudzfunkcionālo sauszemes detektoru.

Kam pievērst uzmanību, izvēloties metāla detektoru?

Papildus mērķa un vietas noskaidrošanai, ir jāzina, kādas detektora funkcijas tev būs nepieciešamas. Lai to varētu izdarīt, turpinājumā iepazīsties ar galvenajām šo ierīču funkcijām!

Diskriminācija

Diskriminācija ir funkcija, kas liek detektoram “izšķirot”, kas ir monēta, kas konservu bundža. Citiem vārdiem sakot, šī funkcija nosaka to, vai detektors reaģēs vai nereaģēs uz zemē esošiem metāla atkritumiem.

“Ground Balance”

“Ground Balance” jeb augsnes balanss ir funkcija, kas ļauj detektoram ignorēt augsnes sastāvā esošos dabiskos metālus (piemēram, dzelzs oksīdus), tādā veidā netraucējot atrast augsnē esošos metāla priekšmetus.

Mērķa identifikācija

Detektors ar šo funkciju spēj atšķirt dažādu izmēru un metālu monētas, metālus vienu no otra, kā arī foliju, atkritumus un pat zeltu.

Darbības frekvence

Šī funkcija nosaka, cik reizes sekundes laikā iekārta raida impulsu un saņem to atpakaļ. Jo zemāka frekvence, jo dziļāks meklējums. Savukārt augsto frekvenču detektori spēj teicami atrast mazus priekšmetus un zeltu.

Jutība

Šī funkcija sniedz iespēju atrast metāla priekšmetus no lielāka attāluma. Augsnēs ar augstu mineralizāciju vai atrodoties tuvumā elektrolīnijām jutību nepieciešams samazināt.

Meklēšanas dziļums

Meklēšanas dziļumu nosaka ne tikai iekārtas frekvence, bet arī  spoles izmērs – jo lielāka spole, jo dziļākus meklējumus iespējams veikt.

TOP 5 detektori iesācējiem

Lai vieglāk saprast, kādiem detektoriem pievērst uzmanību, lūk, TOP 5 iesācējiem piemērotākās ierīces:

- Fisher F22 – viegls, izturīgs, salīdzinoši lēts un ļoti parocīgs;

- Bounty Hunter Junior T.I.D. – detektors bērniem, ja vēlies hobijā iesaistīt atvasi;

- Fisher F75 – ļoti precīzi rādījumi pat augsnēs ar augstu dzelzs sastāvu;

- Garrett ACE 300 – liels, parocīgs displejs, daudz nepieciešamo aksesuāru par izdevīgu cenu;

- Garrett 1140900 Pro-Pointer AT – lukturīša izmēra zemūdens detektors ar gaismiņu.

Starp citu, ja jauns hobijs un metālu meklēšana zemē nav tava aktualitāte, bet ir nepieciešams remonta laikā atrast, kur sienā noslēpti savienojumi, skrūves, kabeļi u.c. metāla lietas, nav nepieciešams pirkt vairākus simtus eiro maksājošu detektoru – iegādājies InLine Detektor Black!

Laiks iegādāties savu pirmo detektoru

Tagad, kad zini pamata noteikumus, pēc kuriem jāizvēlas metāla detektori, vari droši doties sev piemērotas ierīces meklējumos. Ienāc interneta veikalā 1a.lv, iepazīsties ar detektoru piedāvājumu un saņem pirkumu ar ērtu piegādi jebkurā vietā Latvijā! Ne asakas!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.