Menu
 

Aptauja: Vairāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju šogad nav satikuši savus radiniekus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

39% Latvijas iedzīvotāji šogad ne reizi nav satikuši un, visticamāk, arī Ziemassvētkos nesatiks savus radiniekus, liecina “Luminor” bankas veiktā aptauja. Vairākums iedzīvotāju (71%) tāpēc jūtas apbēdināti, tomēr trešdaļa aptaujāto norādījusi, ka svētku izjūtu palīdzētu radīt pārsteiguma dāvana no līdzcilvēkiem, informē “Luminor” sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Kronberga.

Lielāko daļu (71%) no tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem šogad nav bijusi iespēja satikt savus radiniekus, šis fakts nomāc, viņi jūtas vientuļi un pat dusmīgi. Visbiežāk savus radiniekus nav satikuši seniori (41%), kas varētu būt skaidrojams ar to, ka cilvēki gados ir viena no Covid-19 lielākajām riska grupām. Līdz ar to, baidoties no vīrusa, ģimenes locekļi šobrīd izvēlas nesatikties ar senioriem, norāda I. Kronberga.

“Šogad svētki noteikti būs citādi, nekā esam pieraduši, tomēr mums joprojām ir iespēja saglabāt tik iemīļoto Ziemassvētku tradīciju – savu tuvāko apdāvināšanu. 37% aptaujāto norādījuši, ka būtu priecīgi saņemt pārsteiguma dāvanu, jo tas ir veids, kā šogad visdrošāk varam parūpēties cits par citu un izrādīt mīļumu. Tāpēc mēs sadarbībā ar brīvdabas muzeja e-gadatirgus dalībniekiem uzsākam Ziemassvētku kampaņu “Ar mīļumu”, kurā egadatirgus.lv var iegādāties jau iesaiņotas dāvanas, kas pa tiešo tiks nosūtītas adresātam. Iegādājoties dāvanas virtuālajā gadatirgū, iespējams iepriecināt mīļos un vienlaikus atbalstīt arī vietējos amatniekus un mājražotājus,” stāsta “Luminor” bankas vadītāja Latvijā Kerli Gabrilovica.

Teju puse aptaujāto (47%) piekrīt, ka pandēmijas ierobežojumu laikā ir grūtāk uzturēt attiecības ar līdzcilvēkiem, jo cilvēki kopumā ir kļuvuši negatīvāki, vieglāk aizkaitināmi un neiejūtīgāki. Tomēr par spīti arvien jauniem un stingrākiem ierobežojumiem, piektdaļa iedzīvotāju meklē veidus, kā turpināt izrādīt rūpes, iejūtību un piedāvāt palīdzību.  

Lai atvieglotu rūpes par dāvanām, kampaņā “Ar mīļumu” tās var izvēlēties vietējo amatnieku platformā www.egadatirgus.lv. Tirgotāji dāvanu glīti iesaiņos, pievienos personalizētu kartīti un ar “DPD” starpniecību nogādās tieši saņēmējam. Tirgotāji, kas piedāvā iegādāties jau iesaiņotu dāvanu, tīmekļvietnē atzīmēti ar atpazīšanās zīmi “Ar mīļumu”, stāsta I. Kronberga.

Brīvdabas muzeja e-gadatirgū apvienojušies jau vairāk nekā 220 amatnieki un mājražotāji no visas Latvijas, piedāvājot gan tradicionālus, gan mūsdienīgus darinājumus. Vietnē iespējams iegādāties vairāk nekā 2500 preču dažādās kategorijās, piemēram, tekstils, rotaslietas, pārtika un dzērieni. Pirmajos trīs darbības mēnešos egadatirgus.lv apmeklējuši vairāk nekā 50 tūkstoši interesentu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.