Menu
 

Likteņdārzs aicina svētkos ierakstīt savas dzimtas vārdus Draugu alejā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Likteņdārza Draugu alejā ikvienam ir unikāla iespēja ierakstīt savu vārdu vēsturē – līdz šim personalizēti bruģakmeņi izgatavoti jau 29 672 cilvēkiem, kuru iegravētie vārdi rindojas alejā vairāk nekā 60 metru garumā, informē Kokneses fonda pārstāvji.

“Bruģakmens ir viens no ziedojuma veidiem, kas ļauj ļoti personiski piedalīties Likteņdārza veidošanā. Mūsu Draugu alejā ieklāto personalizēto bruģakmeņu skaits strauji tuvojas 30 tūkstošiem – līdz tam atlikuši tikai aptuveni 300 bruģi un gandrīz droši var prognozēt, ka nākamā gada pavasarī, ieklājot jaunos bruģakmeņus, varēsim īpaši sveikt to cilvēku, kura vārds būs iegravēts simboliskajā “jubilejas akmenī”,” stāsta Eiropas Parlamenta deputāte, Kokneses fonda padomes priekšsēdētāja Sandra Kalniete.

Draugu aleju, kas ir astoņus metrus plata un ap 200 metru gara, iecerēts visā garumā noklāt ar bruģakmeņiem, kas izzāģēti no Latvijas laukakmeņiem. Katrā akmenī latīņu alfabēta burtiem ierakstīts viena cilvēka vārds un uzvārds, un jauno bruģu ieklāšana Draugu alejā notiek divas reizes gadā – pavasarī un rudenī.

“Katrs, kurš iegādājas bruģakmeni, lai tajā iegravētu savu vai savas ģimenes locekļu un draugu vārdus, kļūst par Likteņdārza atbalstītāju. Šogad tika iebruģēti gandrīz 1000 jauni akmeņi un lielāko ziedojumu saņēmām no Aivara Vanaga, kurš šādi iemūžināja 80 savas dzimtas locekļu vārdus. Ziedojumi Likteņdārzam ir piemiņas ziedojumi – mūsu vecākiem un vecvecākiem, kuru sarežģītie likteņi 20.gadsimtā ir izturības, varonības un iedvesmas stāsti,” uzsver S.Kalniete.

Likteņdārza ziedotāji atkarībā no ziedojuma apjoma ierindojas vairākās pakāpēs – ir Kadiķu, Pīlādžu un Kastaņu saimes, kā arī Dižozola pakāpes ziedotāji. Likteņdārza attīstībai tā pastāvēšanas laikā ziedojuši tūkstošiem Latvijā un ārvalstīs dzīvojošo tautiešu un desmitiem uzņēmumu, tāpat Kokneses fonds ar pateicību un līdzjūtību pieņem testamentāros un piemiņas ziedojumus.

Ziedotāju ērtībai Kokneses fonds būtiski vienkāršojis ziedojumu veikšanu – piemēram, turpmāk ziedot dārza izaugsmei iespējams “Mobilly” mobilajā aplikācijā, kā arī nule pārveidotajā Likteņdārza tīmekļvietnē www.liktendarzs.lv, vēsta fonda pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.