Menu
 

Naktī no dienvidaustrumiem sāksies nokrišņi; izsludināts oranžais brīdinājums

  • Autors:  LETA
Ilustrācija - twitter.com/LVGMC_Meteo Ilustrācija - twitter.com/LVGMC_Meteo

Pirmdienas vakarā un naktī uz otrdienu valsts austrumu un centrālajā daļā, sākot no Sēlijas, gaidāms sniegs un slapjš sniegs, snigs stipri, austrumos arī līs, brīdina sinoptiķi.

Nokrišņi turpināsies līdz trešdienai. Sēlijā, lielā daļā Zemgales un Vidzemes, kā arī Latgales rietumos kopumā uzsnigs 15-30 centimetru sniega. Vietām veidosies slapja sniega nogulums uz vadiem un zariem, tādēļ, sākot ar otrdienas pēcpusdienu, iespējama koku lūšana, elektrolīniju pārrāvumi un bloķēta satiksme.

Pastiprinoties ziemeļu, ziemeļrietumu vējam, otrdien Zemgalē un Vidzemes dienvidrietumos - Rīgas pusē - gaidāms putenis. Vēja ātrums brāzmās šajā reģionā sasniegs 11-16 metrus sekundē. Valsts austrumu novados pūtīs lēns līdz mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš.

Tuvākajā diennaktī Kurzemē nav gaidāmi lieli nokrišņi, bet naktī uz ceļiem veidosies apledojums.

Minimālā gaisa temperatūra būs +1..-3 grādi; dienā gaiss iesils līdz 0..+3 grādiem.

Rīgā, sākot ar nakts izskaņu, gaidāms ilgstošs sniegputenis. Nokrišņi turpināsies līdz trešdienai, un kopumā var uzsnigt 20 centimetru sniega. Otrdien galvaspilsētā ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē, gaisa temperatūra būs aptuveni nulle grādu.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs valsts austrumu un centrālajā daļā izsludinājis oranžo brīdinājumu par ļoti stipru sniegu, kas būs spēkā otrdien. Naktī uz otrdienu austrumu novados spēkā dzeltenais brīdinājums par snigšanu un slapja sniega nogulumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.