Menu
 

Līdz mēneša beigām valsts lielākajā daļā nokusīs sniegs

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Februāra atlikušajā daļā Latvijā galvenokārt gaidāms pavasarīgi silts laiks, kusīs sniegs un sākies pali, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Līdz mēneša beigām jau valsts lielākajā daļā būs nokusis sniegs, tas saglabāsies vietām Vidzemē un Latgalē. Straujākā ūdens līmeņa celšanās sākotnēji gaidāma mazajās upēs valsts rietumu un centrālajā daļā. Vietām var applūst palienes.

Saskaņā ar portālā "hidro.meteo.lv" pieejamajiem datiem augstākais ūdens līmenis Kurzemes un Zemgales upēs gaidāms nākamnedēļ, vietām marta pirmajās dienās, savukārt Vidzemes un Latgales upēs - marta sākumā vai vēlāk.

Šosvētdien gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1..+6 grādiem. Pastāv iespēja, ka nākamās nedēļas gaitā termometra stabiņš vietām īslaicīgi pakāpsies līdz +9..+12 grādiem. Dažās naktīs gaisa temperatūra daļā valsts noslīdēs zem nulles.

Līdz nākamās nedēļas sākumam būs maz nokrišņu. Paaugstinoties gaisa mitrumam, kā arī smidzināšanas dēļ daudzviet veidosies apledojums. Gaidāma arī migla. Debesis skaidrosies reti, un valdošie būs lēni dienvidu un rietumu vēji.

Martā var atgriezties liels sals, bet meteoroloģiskais pavasaris Kurzemē vai pat visā valstī būs iestājies jau 21.februārī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.