Menu
 

Nākamnedēļ laiks kļūs sausāks un vēsāks

  • Autors:  LETA
Foto - Vija Vāvere Foto - Vija Vāvere

Nākamnedēļ Latvijā mazināsies ciklonu ietekme, tādēļ būs mazāk nokrišņu un vējš kļūs lēns, bet naktīs atgriezīsies sals, prognozē sinoptiķi.

Šīs nedēļas nogalē gaiss iesils līdz +3..+7 grādiem, arī naktīs gaisa temperatūra pārsvarā saglabāsies virs nulles. Palaikam līs un snigs slapjš sniegs, nokrišņu būs daudz. Vējš galvenokārt mēreni pūtīs no dienvidu puses.

Lietus un kūstošā sniega dēļ upēs paaugstināsies ūdens līmenis. Valsts lielākajā daļā sniegs nokusīs.

Nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra vēl sasniegs +1..+6 grādus, pēc tam kļūs nedaudz vēsāks. Dažās naktīs sals var pastiprināties līdz -10 grādiem. Debesis palaikam skaidrosies, vietām īslaicīgi snigs, vējš galvenokārt pūtīs lēni.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotajai informācijai marta pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija -1,1 grāds, kas ir 0,7 grādi virs normas.

1.martā 15 novērojumu stacijās tika pārspēts siltuma rekords, Mērsragā termometra stabiņš pakāpās līdz +13,0 grādiem, savukārt zemākā gaisa temperatūra bija -21,8 grādi 9.marta saullēktā Zosēnos.

Vidējais nokrišņu daudzums mēneša pirmajā dekādē bija deviņi milimetri jeb 67% no normas. Biezākā sniega sega novērojumu stacijās bija 23 centimetri Alūksnē un Priekuļos 10.martā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.