Menu
 

Vannas istabas interjera izaicinājumi: kā pieņemt pareizos lēmumus

  • Autors:  Andrejs Kozlovs, “Kesko Senukai Latvia” kategorijas vadītājs
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Vannas istaba ir svarīga vieta ikvienā mājā – tur ar higiēnas un skaistumkopšanas rituāliem no rīta sākas diena, bet vakarā – gatavošanās naktsmieram. Lai iekārtotu šo telpu ne tikai praktiski, bet arī ērti, mājīgi un eleganti, ļoti uzmanīgi jāizvēlas gan apdares risinājumi, gan santehnika – šīs lietas nav tik viegli nomainīt. Tomēr reizēm gluži maģisku efektu ir iespējams panākt arī ar dažiem elementiem, nemainot visu interjeru pilnībā.

Ar dušas paliktni vai bez?

Tas, kādu dušas kabīni vēlaties ierīkot vannas istabā, jānolemj, pirms sākat plānot vannas istabas remontdarbus. Ja telpas platība atļauj, iesaku izvēlēties dušu bez paliktņa: lai gan tās montēšanas darbi ir nedaudz sarežģītāki, rezultāts izskatās pievilcīgāk. Duša bez paliktņa izskatās izsmalcināta, estētiski pievilcīgāka, un klienti labprāt izvēlas šādu risinājumu. Tikai pirms tam jāparūpējas par atbilstošu hidroizolāciju un no flīzēm jāizveido pareizais dušas grīdas slīpums, lai ūdens tecētu prom, nevis krātos.

Dažreiz vannas istabas tehniskās iespējas ir šaurākas nekā saimnieku vēlmes, tāpēc ēkās, kas būvētas pirms ilgāka laika, bieži vien nākas ierīkot dušu ar paliktni. Dušas paliktņu izvēle ir liela – tie ir dažāda biezuma un parasti izpildīti gaišās krāsās vai baltā krāsā, izgatavoti no dažādiem materiāliem, tāpēc visos gadījumos ir iespējams atrast labāko variantu vannas istabas interjeram.

Kura ir īstā vanna?

Tiem, kuriem patīk ilgstošas SPA procedūras, vai ģimenēm ar maziem bērniem, kas bieži jāvanno, vanna ir piemērotākā izvēle. Kā neapjukt vannu daudzveidībā?

Tiem, kuri meklē izturīgu vannu, ko laika gaitā nesabojās skrāpējumi, ir vērts ieguldīt tērauda vai čuguna vannā. Šādas virsmas ir grūtāk sabojāt nekā akrila vai akmens masas vannas, tāpēc tās ir piemērotas arī tad, ja aktuāla mājdzīvnieku mazgāšana, jo nagi neatstās skrāpējumus vannā.

Klienti arvien biežāk meklē vannas, kas nebalstās pret virsmu un vannas istabā izskatās eleganti. Klientus, kuri meklē stilīgus vannas istabas elementus, biežāk par iebūvētām vannām un izlietnēm saista brīvi stāvošas akmens vannas un uz vannas istabas skapīša montējamas bļodas tipa izlietnes. Šie elementi var kļūt par vannas istabas interesantākajiem akcentiem.

Vai ir vērts izvēlēties piekaramo tualetes podu?

Izvēloties tualetes risinājumu vannas istabai, ieteicams jau ļoti savlaicīgi izlemt, vai priekšroku dodat klasiskam vai piekaramajam tualetes podam. Ja vēlaties piekaramo tualeti, tai ir nepieciešams īpašs turētājs – rāmis, kam jāparedz vieta jau agrīnā būvniecības stadijā. Tad rāmi var iebūvēt sienā, ietaupot vietu. Ja šādas iespējas nav, rāmis tiek stiprināts pie sienas, pēc tam veicot papildu apdari.

Arvien biežāk cilvēki praktisku apsvērumu dēļ vannas istabās ierīko piekaramās tualetes. Viena no šādu tualešu priekšrocībām ir vieglāka tīrīšana – uz grīdas nav papildu detaļu vai savienojumu, kuros krājas netīrumi, un stiprinājumi parasti tiek paslēpti sienā. Šādām tualetēm vajag mazāk vietas, un vannas istabā tas izskatās elegantāk un estētiskāk.

Klozetpods risina vēl vienu problēmu – dažiem modeļiem nav reljefas iekšējās malas, kas nodrošina vieglāku tīrīšanu, higiēniskāku lietošanu un mazāku ūdens patēriņu – šādu podu virsmu noskalošanai pietiek ar 3–4,5 litriem ūdens.

Neaizmirst par dvieļu žāvētāju

Dvieļu žāvētājs var būt viens no vissvarīgākajiem vannas istabas piederumiem. Tas, kādu dvieļu žāvētāju izvēlēties, atkarīgs no mājas apkures sistēmas. Elektrisko dvieļu žāvētāju silda elektrība, tāpēc tas nav jāpievieno apkures sistēmai. Ūdens dvieļu žāvētājus silda apkures sistēmas šķidrums (privātmājās) vai karstais ūdens (daudzdzīvokļu mājās), tāpēc tas kļūst par apkures sistēmas daļu un darbojas tikai tad, kad apkure ir ieslēgta.

Dvieļu žāvētāji ne tikai veic savu galveno funkciju, nodrošinot vienmēr sausus dvieļus, bet arī rada patīkamu vidi, izstarojot siltumu, un vienlaikus var būt stilīgs un skaists vannas istabas elements. Klientus, kuri iegādājas dvieļu žāvētājus gan fiziskajos veikalos, gan internetā, interesē ne tikai šo elementu galvenā funkcija un jauda, bet arī pieaug interese par iespēju radīt rotaļīgu akcentu vannas istabas interjerā.

Kā apvienot mājīgumu un estētiku?

Iekārtojot vannas istabu, ir svarīgi, lai tā būtu ne tikai stilīga, bet arī mājīga un ērta. Vannas istaba pamazām arvien vairāk tuvojas izpratnei par vēl vienu istabu mājā. Vannas istabā jāvalda harmonijai, kas liek vēlēties tajā uzkavēties ilgāk, tāpēc, iekārtojot šo telpu, ir svarīgi radīt sajūtu, ka atrodaties istabā. Vannas istabai nav noteikti jābūt flīzētai – dažas sienas var nokrāsot. Interjeru var papildināt ar attēliem pie sienām vai paklāju, kas vairos mājīguma sajūtu.

Uzmanību piesaistīs arī krāsaina santehnika, kas radīs ekskluzīvu, elegantu un izsmalcināti greznu noti jūsu interjerā. Parasto hromēto santehniku ​​var aizstāt ar santehniku baltā, melni matētā, melni metāliskā, zelta, bronzas vai citās metāliskās krāsās. Krāsaina santehnika papildina vannas istabas krāsu gammu un var uzsvērt tās unikalitāti.

Vannas istabas galvenais akcents var būt arī viena siena vai tās fragments, kas aplīmēts ar mazām, dekoratīvām flīzēm. Nodrošinot papildu apgaismojumu akcenta sienai, vannas istabā ir iespējams radīt pavisam īpašu noskaņu. Pārējās sienas un grīdu var noformēt ar lielākām flīzēm, lai vēl vairāk uzsvērtu kontrastu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.