Menu
 

Pavasara "ligzdiņas" vegānu Lieldienu galdam

  • Autors:  Jevgēnija Jansone, pavāre un uztura speciāliste
Foto – Viktorija Kožemjakina. Foto – Viktorija Kožemjakina.

Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības  tīkls “Elvi” kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā pavasarīgās ligzdiņas, kas būs īstā izvēle vegānu Lieldienu galdam.

Sastāvdaļas

100 g ātri vārāmo auzu pārslu;
30 g kokosriekstu skaidiņu;
3 tējk. ar kaudzi kakao pulvera;
1/4 tējk. sāls;
1/2 tējk. vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura;
140 g zemesriekstu sviesta bez piedevām;
80 g cukurniedru vai agaves sīrupa;
55 g  kokosriekstu sviesta;
50-80 g melnās šokolādes;
krāsainas šokolādes vai cukura olas dekoram.

Pagatavošana

Izkausē katliņā kokosriekstu sviestu, sīrupu, un zemesriekstu sviestu.

Pievieno auzu pārslas, kokosriekstu skaidiņas, kakao, vaniļas ekstraktu, sāli. Visu samaisi un maisot karsē uz vidēji lielas uguns 1 minūti.

Ar saldējuma karoti vai ēdamkaroti sadali visu masu 8-12 daļās. No katras daļas izveido ligzdiņu ar iedobi. Liec ligzdiņas ledusskapī un turi tur vismaz stundu.

Kad ligzdiņas atdzisušas, ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī izkausē šokolādi.

Katrā ligzdiņas iedobē ielej pa 1-2 tējk. kausētas šokolādes.

Rotā ligzdiņas ar mazām šokolādes vai cukura oliņām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.