Logo
Drukāt šo lapu

Jūrmalā notiks retro automobiļu parāde "Retro Jūrmala – 2018"

Jūrmalā notiks retro automobiļu parāde "Retro Jūrmala – 2018" Ivars Ķezbers

25. augustā pa Jūrmalas ielām grandiozā parādē brauks divi simti seno spēkratu no vairāk nekā desmit pasaules valstīm. Retro automobiļu salidojums Jūrmalā notiek jau 19. reizi, un, pēc tradīcijas, brauciena laikā notiek gan sacensības, gan ilgāka automobiļu apstāšanās.

Skatītājiem būs iespēja novērtēt auto industrijas kādreizējos slavenākos automobiļus un to burvību, baudīt mākslinieku priekšnesumus, klausīties dzīvo mūziku, pēc sirds patikas fotografēties ar eksponātiem, kas visvairāk iekrituši sirdī, un dažās automašīnās pat pasēdēt pie stūres.

Šogad parāde "Retro Jūrmala - 2018" pirmoreiz virzīsies cauri visai Jūrmalai līdz pat Tukumam, informēja rīkotāji. Parādes starta signāls atskanēs plkst. 12.00 Bulduros "Līvu akvaparka" stāvlaukumā pēc tam, kad būs beigusies divarpus stundu ilgā dalībnieku reģistrācija. No Bulduriem automobiļi dosies pa Jomas ielu līdz pašam Jūrmalas centram, kur arī notiks pirmā divu stundu ilgā apstāšanās (no plkst. 12.30 līdz 14.30). Pēc organizatoru aprēķiniem, 200 automobiļu aizņem visu Jomas ielu – no Tirgoņu ielas līdz pat slavenajam "Globusam". Nākamā pietura – Kauguru pludmale – ieplānota laikā no plkst. 15.00 līdz 16.30.

Pēc tam spožais gājiens caur Jaunķemeriem dosies uz Tukumu, kur no plkst. 18.00 līdz 19.30 ieplānota nākamā lielā pietura antīko vērtību cienītājiem un tiem, kuriem vienkārši patīk senlaicīgi automobiļi. No Tukuma dalībnieki dosies tālāk uz kempingu "Ronīši" Klapkalnciemā, kur retro automobiļu parāde noslēgsies ar krāšņu un jautru ballīti. Šogad maršruts būs apmēram 70 kilometrus garš.

Latvijas klasisko automobiļu klubs, kas organizē šo plaši pazīstamo parādi, prognozē, ka pasākumā piedalīsies apmēram 200 automobiļi un 300 cilvēki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Ungārijas, Polijas, Vācijas un Skandināvijas valstīm.

Kluba valdes loceklis Māris Mežapuķe saka, ka jūtams prieks ne tikai par parādes dalībnieku skaita pieaugumu, bet arī par to, ka kļūst vairāk skatītāju: "Ikgadējais retro automobiļu salidojums sniedz lielisku iespēju vienuviet apskatīt automobiļus no privātajām kolekcijām, kas būtu pelnījušas atrasties muzejā, un tādas uz ielas katru dienu redzēt nevar. Pagājušogad uz mūsu pasākumu bija ieradušies apmēram 170 retro automobiļi. Tos vēroja vairāk nekā 23 tūkstoši skatītāju. Šogad ceram uz vēl lielākiem panākumiem."

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024