Menu
 

"Lāči" ierīko putnu vērošanas torni dabas mīļotājiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/CeptuveLaci Foto - facebook.com/CeptuveLaci

No pagājušās nedēļas apmeklētājiem pieejamas ir maizes ceptuves "Lāči" teritorijā ierīkotais putnu vērošanas tornis, uz kuru ved īpaši izveidota pastaigas taka. No deviņus metrus augstā torņa ir iespējams ar tālskati vērot apkārtnē dzīvojošos putnus, jo Babītes ezera teritorija ir nozīmīga putnu barošanās un ligzdošanas vieta, norādīja uzņēmumā.

Ezera apkaimē ligzdo aptuveni 35-40 sugu putni, tai skaitā arī 15 Eiropā apdraudētas putnu sugas. No torņa saskatāmo putnu vidū ir meža pīles, Kanādas zoss, lielais un mazais dumpis, grieze, niedru lija, melnais zīriņš, paugurknābja gulbis, ragainais dukuris, gaigala, krīklis un daudzi citi. Lai atpazītu putnu sugas, "Lāči"ir izveidojusi arī īpašu informatīvo materiālu ar putnu attēliem un īsu aprakstu.

"Domāju, ka tieši šobrīd cilvēki vēlas būt tuvāk dabai, iepazīt un apjaust mūsu pašu zemes skaistumu un dāsnumu. Arī mums tepat līdzās, Babītes ezera krastā, ir tāda brīnišķīga vieta, kur mājo daudz dažādu putnu sugu. Tā arī mums radās ideja ierīkot taku un putnu vērošanas torni. Lai būtu vēl viena vieta, uz kuru doties izzinošā, veselīgā pārgājienā, lai ietu vērot un iepazīt dabā notiekošos procesus. Lai ieklausītos dabas mūzikā, apbrīnotu skaistās ainavas, kas paveras no skatu torņa un atpūstos no ikdienas rūpēm," izteicies "Lāču" ceptuves saimnieks Normunds Skauģis.

Putnu vērošanas torni varēs apmeklēt gan individuāli, gan nelielās grupās, tāpat arī būs iespējams rezervēt ekskursiju ar gidu, kā arī noīrēt tālskati putnu vērošanai. Ekskursijas laikā būs iespējams uzzināt interesantus faktus par putniem, izgatavot savu putnu būrīti, nogaršot Lāču ceptuves spēka maizi utt.

Plānojot apmeklējumu, kā arī pastaigas laikā “Lāči” aicina ievērot pandēmijas laikā noteiktos ierobežojumus un drošības noteikumus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.