Menu
 

Brīvdabas muzejs aicina uz Zāļu dienu un Jāņu ielīgošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

19.jūnijā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā būs Zāļu diena. Šogad īpaši tiks pušķota muzeja senākā sēta – Vidzemes zemnieka sēta, kurā no plkst. 11.00 līdz 14.00 katram, kurš vēlēsies, būs iespēja no Jāņu zālēm nopīt sev vainagu. Pastaigājoties pa muzeju, varēs dzirdēt līgojam Ivetu, Vidvudu un Jāni Medeņus, bet zirga pajūgā pa muzeju ceļos "Teikas muzikanti".

Savukārt zāļu zinātāja un pirtnieka Māra Kupča stāstījums par jāņuzālēm un to maģisko iedarbību tieši saulgriežos plkst. 12.00 no Vidzemes sētas būs dzirdams un skatāms muzeja “Facebook” konta tiešraidē.

Šogad Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā īpaši tiks pušķota Vidzemes zemnieka sēta. Kā informēja muzeja pārstāve Līga Rimšēviča, caur goda vārtiem ienākot sētā, skatam pavērsies plašais, izpušķotais pagalms: viducī meijotā "Skaldu" dzīvojamā māja, "Dzeņu" maltuvē – appušķotās rokas dzirnavas, bet "Šķesteru" klēts čukurā rotāsies vainags – Saules, pilnības, mūžības un vienotības zīme. "Sīpolu" klēts lieveņa stabi būs apvīti ozola vītnēm, ikviena ēka gaidīs apmeklētājus saposta Saulgriežu svētkiem.

19.jūnijā Brīvdabas muzejā darbosies arī pirmssvētku "Brīvās dabas tirgus", kurā būs iespēja iegādāties Latvijas labāko amatnieku darinājumus un mājražotāju garšīgos un veselīgos produktus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.