Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Babītes novadā nosvinēti pirmie Sīpolsvētki Apriņķis.lv

Foto: Babītes novadā nosvinēti pirmie Sīpolsvētki Māra Mičule, babite.lv

Atzīmējot vasaras beigas un rudens atnākšanu, svētdien Babītes novada kultūrizglītības centra filiāles Salas pagastā “Vietvalži” skvērā tika svinēti pirmie Salas pagasta Sīpolu svētki. 

Svētkus atklājot, uzstājās konkursa ”Cālis 2018″ laureāti. Programmā bija Laumas Matules solokoncerts, vēsturisko tērpu teātra “Pūra lāde” izrāde,  Ozolnieku novada amatierteātra izrāde “Bagātā brūte” un Liepājas ceļojošā leļļu teātra interaktīvā izrāde bērniem “Klinķīša piedzīvojumi”, vēsta Babītes novada pašvaldība.

Tika atklāta Latvijas Nacionālā vēstures muzeja izstāde “Latvija. Zeme. Tauta. Valsts.” un prezentēti digitālās ekspozīcijas “Burvju spogulis” jaunie stāsti. Sīpolu svētkos tika demonstrēts Babītes novada amatierteātra “Kalambūrs” topošās izrādes “Astoņas mīlošās” priekšskatījums.

Un kas gan tie būtu par Sīpolu svētkiem bez Sīpolu kapāšanas čempionāta! Sīpolu kapāšanas čempiona titulu godam izcīnīja Viesturs, balvā iegūstot Zelta Sīpola apbalvojumu un aso “Fiskars” nazi.

Gan lieli, gan mazi varēja piedalīties dažādās darbnīcās, arī izgatavot putnu barotavas un putnu būrīšus, ko nest uz mājām, kā arī tikt pie krāšņiem hennas tetovējumiem.

Sīpolu gadatirgū varēja iegādāties amatnieku izstrādājumus  – bronzas rotas, grozus, suvenīrus, koka un tekstila izstrādājumus ar Latvijas simboliku, koka mēbeles, rotaļlietas , kā arī no Latvijas ogām un augļiem ražotus vīnus un mērces, medu, garšvielas, konservējumus, saldējuma kokteiļus, pumperniķeļus un sklandraušus.

Pasākuma noslēgumā garšas kārpiņas varēja palutināt ar gardu uz ugunskura vārītu zupu.

Saistītie objekti

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024