Menu
 

Septembrī aicina piedalīties Pasaules talkā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Kustība “Lielā talka” ieskandina mēnesi pirms World Cleanup Day (WDC) jeb Pasaules talkas norises un aicina Latvijas iedzīvotājus jau laikus sākt plānot talkas pasākumus. Kā ik gadu, arī šogad, kamēr visa pasaule talkos, Latvijā kopējā kustībā piedalīsies ar koku stādīšanu.

Kā informē kustības “Lielā talka” pārstāve Nikola Matjušenko, tradicionāli, paveicot vides un dabas sakopšanas darbus pavasara Lielajā talkā, rudenī uzsvars tiek likts uz apzaļumošanas darbiem un Laimes koku stādīšanas akcijas norisi, šādā veidā veicinot pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanu un virzoties uz mūsu kopīgā mērķa sasniegšanu – lai Latvija kļūtu par zaļāko valsti pasaulē.

Kustības “Lielā talka” vadītāja Vita Jaunzeme norāda: “Mēs jau vairākkārt esam pierādījuši, ka spējam saliedēties nozīmīgu mērķu priekšā – cīnoties par zaļāku, tīrāku un veselīgāku vidi, dabu un nākotni nākamajām paaudzēm. Pērn mūsu darbus novērtēja arī Pasaules talkas organizatori un 2020.gadā Latvija tika atzīta par valsti ar augstāko talkotāju aktivitāti Pasaules talkā. Man ir gods un lepnums redzēt, ka kustība “Lielā talka” ik gadu aug plašumā – mēs novērojam arvien lielāku jauniešu un bērnu iesaisti, pašvaldību un uzņēmēju atbalstu, sabiedrības kopējo intereses un zināšanu pieaugumu par “zaļajām” tēmām. Mēs kļūstam gudrāki! Tāpēc arī šogad visi kopā un katrs atsevišķi – par zaļu Latviju!”

Pasaules talka Latvijā tiek rīkota ceturto reizi, un ikviens tiek aicināts iesaistīties talkas aktivitātes. Visa pasaule 18.septembrī vienosies akcijā, lai mūsu visu kopīgo dzīves telpu padarītu tīrāku un zaļāku, stāsta N.Matjušenko. Latvijā Pasaules talka šogad tiks atzīmēta gan ar sakopšanas darbiem ar jau iemīlēto koku sēšanas un stādīšanas akciju “Laimes koki”, lai katra tās laikā iesētā sēkla vai iestādītais koks kļūtu par mūsu kopīgu ieguldījumu Latvijas un pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā. Ikviens var pieteikt savu koku stādīšanas vietu “Lielā talkas” vietnē talkas.lv izvietotajā kartē.

Kā norāda N.Matjušenko, akcijas “Laimes koki” mērķis ir: veidot bērnos un jauniešos atbildības sajūtu par dabas saglabāšanu – veidot dziļāku izpratni par dabas procesiem, uzņemoties rūpes par kāda konkrēta koka izaudzēšanu; stiprināt Latvijas kā zaļas, ilgtspējīgas un vides jomā atbildīgas valsts starptautisko tēlu; veicināt aktīvāku sabiedrības iesaisti vides jautājumu risināšanā vietējā un globālā mērogā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.