Logo
Drukāt šo lapu

Receptes rudenīgam piknikam

Receptes rudenīgam piknikam publicitātes

Karsto un tveicīgo laiku nomainījusi rudenīga veldze, tāpēc atkal ir īstais laiks atpūtu pludmalē aizstāt ar citu Latvijas vietu apskati, doties dabā un baudīt ne vien mūsu zemes skaistumu, bet arī kādu stiprinošu piknika maltīti.

Sendviči ar viegliem vistas salātiem

Sastāvdaļas (4-6 personām): 16 mazās rudzu maizes šķēles (vai 8 lielās), 200 g smalki sagrieztas vārītās vistas gaļas bez ādas, 1 neliels gurķis, sagriezts mazos kubiņos, 1 tējk. sinepju ar graudiņiem, 40 g smalki sakapātu valriekstu, 100 g turku jogurta, ~5 g svaiga, smalki sakapāta bazilika, sāls, melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana

1) Lielā bļodā sajauciet vistas gaļu, gurķi, valriekstus. Citā trauciņā samaisiet turku jogurtu ar sinepēm un bazilika lapiņām. Mērci kopā ar vistu un pārējām sastāvdaļām sajauciet viendabīgā maisījumā, pievienojot sāli un melnos piparus pēc garšas.

2) Uz vienas maizes šķēles uzsmērējiet ~1 ēdamk. vistas salātu (ja izmanto lielas maizes šķēles, jāuzsmērē ~2 ēdamk.), izlīdziniet un piespiediet ar otro maizes šķēli.

3) Pirms pasniegšanas sendvičus pārgrieziet uz pusēm, lai uzkodas būtu ērtākā izmērā!

Veģetārie sendviči ar avokado un mocarellu

Sastāvdaļas (4 personām): 8 pilngraudu kviešu maizes šķēles, 1 nogatavināts avokado, 125 g mocarelas siera, 100 g salātlapu, 80 g krēmsiera.

Pagatavošana

1) Avokado notīriet un sagrieziet apmēram puscentimetru biezās šķēlēs. Tāpat sagrieziet arī mocarelas sieru.

2) Uz katras maizes šķēles uzsmērējiet nedaudz (~10 g) krēmsiera. Uz vienas maizes šķēles lieciet salātlapas, tām virsū – sagrieztu mocarelu bet visam pa virsu – avokado šķēles, ko piespiediet ar otro maizes šķēli.

3) Lai sviestmaizes būtu vieglāk transportējamas, tās var daļēji ietīt cepamajā papīrā, ko vienā sviestmaizes galā nostiprina ar skavotāju. Šādi iesaiņotas, maizītes neizjuks un saglabās savu izskatu!

Svaigie salāti ar turku zirņiem un ātro pesto

Sastāvdaļas (4-6 personām): salātiem – 3 vidēji lieli burkāni, 100 g redīsu, 250 g tomātu, 4 nelieli gurķi, 1 mazs sarkanais sīpols, 100 g olīvu, 100 g ledus salātu lapu, 200 g konservētu turku zirņu (bez šķidruma), 70 g fetas siera, sāls, melnie pipari pēc garšas, balzamiko krēms pēc vēlmes;

pesto (to var aizstāt ar gatavo pesto mērci) – 2 lielas saujas svaigā bazilika lapu, 2 ķiploka daiviņas, 20 g rīvētā parmezāna, 1 ēdamk. citrona sulas, 1 sauja grauzdētu mandeļu, 80-100 ml extra virgin olīveļļas, sāls un melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana

1) Sagrieziet burkānus, redīsus un gurķus plānās ripiņās. Gabaliņos sagrieziet arī tomātus un ledus salātus, bet sīpolus sasmalciniet pusgredzenos. Lielā bļodā lieciet visus dārzeņus, olīvas un turku zirņus. Fetas sieru nedaudz sadrupiniet ar pirkstiem un pievienojiet pie dārzeņiem.

2) Lai pagatavotu pesto, virtuves kombainā vai blenderī lieciet visas pesto mērces sastāvdaļas, izņemot olīveļļu. Sasmalciniet līdz drupačām. Blenderim darbojoties, pamazām pievienojiet olīveļļu un sablenderējiet līdz viendabīgai masai (pievienojiet tik daudz eļļas, cik vēlaties, lai iegūtu vēlamo mērces konsistenci).

4) Vedot salātus uz piknika vietu, salātu sastāvdaļas salieciet lielā traukā, bet mērci ielejiet atsevišķi mazā trauciņā. Pirms ēšanas salātus sajauciet kopā ar 2-3 ēdamkarotēm pesto, sāli un pipariem. Varat rotāt ar balzamiko krēmu.

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024