Menu
 

10 interesantas atpūtas vietas un apskates objekti Latvijā, ko apmeklēt kopā ar bērniem

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Līdz 1. septembrim palicis pavisam nedaudz, tāpēc laiks ieplānot kādu kopīgu ģimenes izbraucienu. Ja nezini, kurp doties, tas nekas – esam sagatavojuši 10 vietas, kas patiks ikvienam!

1.vieta: sliežu velosipēdi ZRailbikes (Zilākalna ciemats)
ZRailbikes piedāvā visai unikālu iespēju, proti, doties aptuveni četrus kilometrus garā izbraucienā par šaursliežu dzelzceļu, minoties ar īpašu sliežu velosipēdu. Maršruts ved no Zilākalna ciema līdz vietējam kūdras purvam, un brauciens parasti ilgst aptuveni 30 minūtes.

2.vieta: SIA Kaķeņbolmāsters (Salacgrīvas novads, Liepupes pagasts, Ataugas)
Visi zinām peintbolu, taču tam ir arī kādā ļoti aizraujoša alternatīva – kaķeņbols, kurā tiek izmantotas kaķenes. Laukums, kurā norisinās cīņas, ir apgaismots, tāpēc nodoties šai spēlei varēsiet arī diennakts tumšajā laikā.

3.vieta: Jump Space Riga (Krasta iela 52, Rīga)
Kuram gan nepatīk batuti, vai ne? Jump Space Riga ir 1600 m2 liels batutu parks ar batutu platformu, trīs porolonu baseiniem, kāpelēšanas sienu, triku veikšanai paredzētu platformu, un citām izklaides iespējām.

4.vieta: Minhauzena muzejs (Duntes muiža, Liepupes pagasts, Limbažu novads)
Minhauzena muzejā varēsiet iepazīties ar Minhauzena nebeidzamajiem piedzīvojumiem, kā arī nofotografēties ar dažādu slavenību, piemēram, Raimonda Paula, vaska figūrām. Blakus muzejam atrodas meža taka (4,3, 3,4 un 1 kilometru garumā), kā arī alus kausa taka. Īpašas emocijas varēsiet noķert atrakciju kuģī un šautuvē, bet kafejnīcā – ieturēt gardas pusdienas.

5.vieta: MiniZoo (Dzimtmisa, Iecavas novads)
MiniZoo ir zoodārzs, kurā sastapsiet dažādu šķirņu putnus (sākot ar baložiem un beidzot ar emu) un dzīvniekus (ķenguru - valabiju, Japānas makaku, lamu, kamieli, poniju, degunlāci, u. c.). Uz vietas iespējams nopirkt alpakas dziju, ausu sildītājus un daudzas citas no dzīvnieku vilnas darinātas lietas.

6.vieta: Ciparnīca, Tals’ keramik’ (Lielā iela 30, Talsi)
Keramikas darbnīcā Ciparnīca, Tals’ keramik’ ikviens interesents var ne vien klātienē iepazīt podnieka darbu, bet arī pats izveidot māla podu. Protams, varēsiet iegādāties kādu no meistaru radītajiem māla traukiem, kas izceļas ar īpašo Talsu rokrakstu.

7.vieta: Niedru Lijas viduslaiku sēta (Zviedru mūris, Jaunpils)
Šajā atrakciju parkā varēsiet izbaudīt daudzas ar viduslaikiem saistītas aktivitātes – šaušanu ar arbaletu un loku, cirvja un šķēpa mešanu, monētu kalšanu, laimes liešanu, lielgabala salūtu, viduslaiku sporta spēles, un daudz ko citu.

8.vieta: Vējiņu pazemes ezeri (Vējiņi, Straupes pagasts, Pārgaujas novads)
Pazemes ezeru aplūkošana ir aizraujoša gan lieliem, gan maziem. Ekskursija norisinās ar gidu, bet palu laikā tās var nenotikt, tāpēc pirms ciemošanās vislabāk būtu sazināties telefoniski. Neaizmirstiet paņemt līdzi lukturīti un gumijas zābakus!

9.vieta: Līvānu stikla pūšanas darbnīca (Domes iela 1, Līvāni)
Stikla pūšana ir ar vairāk nekā gadsimtu senu vēsturi, un Līvāni ir vienīgā vieta Latvijā, kur šo darbu iespējams aplūkot publiski, pie reizes uzzinot arī amata noslēpumus. Ja gribēsiet, darbus varēsiet iegādāties.

10.vieta: Daugavpils Inovāciju centrs (Vienības iela 13, Daugavpils)
Daugavpils Inovāciju centrā notiek izglītojošas un aizraujošas praktiskās nodarbības un eksperimenti, un tajā aplūkojami daudzi interesanti eksponāti. Piedāvātas tiek arī svētku ballītes un ekskursijas.

Kad atpūta noslēgusies, laiks gatavoties skolas laikam. Gadījumā, ja skolniekam jāiegādājas dators, dodies uz SMScredit.lv bloga sadaļu – tur Tevi jau gaida raksts Dators skolniekam un četri noderīgi padomi tā iegādei!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.