Menu
 

Siguldas tauriņu mājā varēs aplūkot tauriņus ātrlidotājus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Siguldas tauriņu mājā varēs aplūkot tauriņus ātrlidotājus pixabay.com

No 7. līdz 16. septembrim Siguldas Tropu tauriņu mājā norisināsies Ātro lidotāju tauriņu uzlidojums, kad būs iespēja aplūkot vairāk nekā 200 Āzijas ātrlidotāju – klipertauriņu, kas spēj lidot ar ātrumu 20–40 km/h.

Ātrlidotāju uzlidojumā varēs baudīt tauriņu spārnu krāšņumu, kā arī izjust īstu tropu sajūtu, ko radīs skaisti tropu augi, ziedi, zivis, bruņurupuči, tropu putni un 200 dažādu tropu eksotiskie tauriņi. Kopumā Siguldas tauriņu mājā ir iespēja iepazīt vairāk nekā 15 dažādu sugu tauriņus, informē Siguldas tauriņu mājas aktīvists Artis Treimanis.

Klipertauriņš (Parthenos sylvia) ir raibeņu tauriņš, kurš dabā ir atrodams Dienvidamerikā un Dienvidaustrumāzijā. Dzīvo galvenokārt dažādās mežu platībās un upju ielejās. Tiek uzskatīts, ka šis tauriņš lidojot peld, jo tā spārni lidojuma laikā kustās tikai dažu grādu leņķī. Kilpertauriņi ir divās krāsās: tīģeroranžā un zilā, taču mēdz būt vairākas nokrāsas.

Kā skaidro A. Treimanis, tieši šis tauriņš daudzus pārsteidz ar savu ilgstošo lidojumu, jo nemēdz bieži apstāties. Tie spēj sasniegt lidošanas ātrumu 20 km/h, un ir fiksēti atsevišķi gadījumi, kad lidojuma ātrums sasniedz pat 40 km/h. Tauriņi galvenokārt pārtiek no ziedu nektāra un dažādu augļu sulas. Iecienītākie ziedi ir lantanas ziedi, iecienītākais auglis – apelsīns un ābols. Pieauguša tauriņa dzīves ilgums ir līdz pat 30 dienām.

Dabas draugiem Siguldas tauriņu mājā ir iespēja iepazīt ne tikai tauriņus un citus tropu mājas iemītniekus, bet arī redzēt tauriņu attīstības stadijas – oliņas, kāpurus un dažādu tauriņu kūniņas. Lai tauriņu dažādība un skaits tropu mājā būtu ievērojams, katru nedēļu tiek pasūtītas aptuveni 100–200 jaunas kūniņas no tauriņu audzētavām dažādās tropu zemēs, vēsta A. Treimanis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.