Logo
Drukāt šo lapu

"Kodols" iesaka. Sakopsim savu piekrasti!

"Kodols" iesaka. Sakopsim savu piekrasti! Foto: lv100.lv

Starp daudzajiem Latvijas simtgades notikumiem un projektiem ir atrodama arī iniciatīva "Piekrastes tīrrade", kuras laikā kopīgiem spēkiem tiek sakopta Baltijas jūras piekraste no Lietuvas līdz Igaunijas robežai.

Vārds "tīrrade" ir saliktenis, ko veido divi vārdi – "tīrs" un "radīt". Tādējādi iniciatīvas organizētāji vēlas uzsvērt, ka tos vieno un iedvesmo ideja par tīras vides radīšanu, vīzija par tīru un sakoptu piekrasti. Latvijas piekraste ir sadalīta posmos, un krasta sakopšana katrā posmā notiek septembra sestdienās, tai skaitā Carnikavas un Saulkrastu novadā – 22. septembrī, bet Rīgā un Jūrmalā – 29. septembrī.

Pats esmu "Piekrastes tīrrades" darbu koordinators Salacgrīvas novadā, kur aktivitātes plānotas 15. septembrī. Varam uz draudzīgu sacensību aicināt, teiksim, Saulkrastu novadu, lūkojot, kur vairāk ļaužu pieteiksies šim lieliskajam pasākumam.

Vairāk informācijas – interneta vietnē www.tirrade.lv, kur pieejama gan karte, kurā redzami visi posmi, gan arī iespēja reģistrēties, norādot posmu, ko vēlies sakopt.

Saistītie objekti

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024