Menu
 

Kapsulas garderobe bērniem – vai tas ir iespējams? Apriņķis.lv

  • Autors:  Anete Antoneviča, “Nordic Summer Set” radītāja
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Plānot bērnu garderobi var būt izacinājums. Nevar paredzēt, vai viens apģērbs derēs arī nākamajā sezonā, un ir grūti izšķirties, kādu summu ieguldīt bērnu drēbēs. Kā lai plāno bērna garderobi, lai bērnam būtu ērts, kvalitatīvs apģērbs, un par to netiktu izdota vesela bagātība?

Kas ir kapsulas garderobe?

Kapsulas garderobe ir apģērbu kopums, kas savā starpā ir viegli kombinējams un būtu viegli pielāgojams jebkurai situācijai. Vecāki ļoti labi zina, cik grūti ir saprast, kā ģērbt bērnu. Ne tikai strauji mainīgo laikapstākļu dēļ, bet arī pašu bērnu aktivitātes intensitātes dēļ. Rezultātā, lielākoties, tiek iepirkti pārlieku daudz dažādiem apstākļiem paredzēti apģērbi, kas reti tiek valkāti. 

Veidojot kapsulas garderobi, ir svarīgi izvērtēt, kādas ir apģērba nepieciešamības. Ja pieaugušo garderobes kontekstā vairāk tiek domāts par vietu vai situāciju, tad bērna kapsulas garderobes fokuss ir uz aktivitāti un apstākļiem. Bērnu apģērbam ir jābūt funkcionālam, ērtam un universālam. 

Veidojot bērna kapsulas garderobi, ir svarīgi izvērtēt, vides mainīgumu – silts, slapjš, vējains, auksts utt. Apģērbu kolekciju ir svarīgi veidot papildinošu, atceroties par tērpšanos kārtās. Piemēram, nav nepieciešams bērnam pirkt vairākas dažādu biezumu virsjakas. Pietiek, ja ir viena vēju un mitrumu aizturoša virskārta, zem kuras vajadzības gadījumā var vilkt vesti un / vai džemperi. Bērna kapsulas garderobe būs efektīva, ja izvēlētie apģērbi būs kvalitatīvi un funkcionāli. 

Cena par vienu vilkšanas reizi

Neeksistē tāda lieta kā lēts apģērbs. Katrai drēbei ir cena, ko mēs par to maksājam. Ja mēs nopērkam kādu apģērbu par 10 eiro, bet uzvelkam to vienu vai divas reizes, tā ir ļoti dārga cena par vienu reizi. Ja nopērkam apģērbu par 50 eiro un valkājam to trīs reizes nedēļā un vairākus gadus – tā ir ļoti izdevīga cena. Ar bērnu apģērbiem šo kļūdu pieļaujam itin bieži – nopērkam vairākus apģērbus, lai tos var mainīt, bet tie ir grūti kopjami, neizturīgi un neērti. Finanšu un dabas saudzēšanas skatījumā viedāk ir izvēlēties vienu vai divus džemperus, kas ilgi kalpo, kas ir elpojoši un bērnam ērti.

Nevajadzētu iekrist populārajās lamatās, kad šķiet, ka vairāku lētāku lietu nopirkšana būs izdevīgāks un ērtāks risinājums it kā ātri augošajam bērnam, kurš tāpat nespēs visu nonēsāt. Nav nekā ērta trīs izmirkstošās jakās, ko savā starpā mainīt, ja var nopirkt vienu dārgāku jaku, kas neizmirkst. 

Funkcionāls apģērbs kā galvenais izvēles kritērijs

Funkcionāls apģērbs ir tāds, kas veic kādu konkrētu funkciju – aizsargā no mitruma caurlaidības un nodilumiem vai ir universāls un viegli pielāgojams dažādām situācijām. Bērna attīstībai svarīgi ir dauzīties, spēlēties un smērēties. Apģērbam ir svarīgi būt tādam, kas pasargā tā saimnieku no sakaršanas, atdzišanas un samirkšanas, kamēr viņš izzina pasauli. 

Drēbēm ir jākalpo bērna vajadzībām un tām ir jānodrošina kustību brīvību, tām jābūt izturīgām un elpojošām. Nav nepieciešams pārspīlēt, jo bērnam pašam līdz noteiktam vecumam nav svarīgi, cik daudz un dažādi apģērba gabali ir viņa garderobē. Bērns pats labprāt izvēlas to, kurā viņam ir visērtāk. Veidojot kapsulas garderobi bērnam, ir svarīgi atcerēties, ka labāk mazāk, nekā vairāk. Tas ļaus ieekonomēt gan naudas līdzekļus, gan iepirkumiem nepieciešamo laiku, kā arī būs labs piemērs bērnam par ilgtspēju un dabai draudzīgām izvēlēm. 

Kapsulas garderobes izveide bērniem ir ne tikai iespējama, bet ir ļoti vēlama. Izvēloties savstarpēji papildinošus apģērbus, kas gatavots no kvalitatīva un funkcionāla materiāla, ir iespējams būtiski samazināt ne tikai bērna garderobi, bet arī ilgtermiņā ekonomēt savus resursus. Bērni ir pelnījuši bezrūpīgu bērnību un mierīgus vecākus, kas neuztraucas par saslapinātām, nošmulētām drēbēm. Iegādājoties termoregulējošus, elpojošus un izturīgus audumus, šis būs garantēts un ieguvēji būs visi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.