Menu
 

Kā izvēlēties piemērotāko skropstu tušu?

  • Autors:  Ieva Strautkalne, “Apotheka Beauty” kosmētiķe
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Skropstu pamatfunkcija ir acu aizsardzība pret ārējiem vides faktoriem – saules stariem, vēju, putekļiem un mitrumu gaisā, bet, pareizi tās izceļot, var piešķirt acīm arī valdzinošu skatienu. Kā izvēlēties savām skropstām piemērotu skropstu tušu?

Pirmkārt, ir svarīgi aplūkot un novērtēt skropstas to dabiskajā stāvoklī, proti, bez jebkādu produktu klātbūtnes. Atkarībā no tā, vai skropstas ir īsas vai garas, kuplas, retas vai izteikti izliektas, ir atkarīga skropstu tušas piemērotība. Izvēloties nepiemērotu produktu, skropstām netiks piešķirts vēlamais apjoms un garums.

Retu skropstu gadījumā der atcerēties, ka, izvēloties pagarinošu skropstu tušu, tā vēl vairāk akcentēs skropstu retumu. Savukārt, ja biezu skropstu īpašnieces izmantos skropstu apjomu piešķirošus produktus, skropstas vizuāli tiks sapludinātas un nebūs izteiksmīgas. Ja ir vēlme, lai skropstas izskatās garākas un biezākas, jāizvēlas gan pagarinošā, gan biezinošā skropstu tuša.

Pieci padomi skropstu tušas izvēlei

Skropstu tušas funkcija

Jāizvēlas savām skropstām atbilstoša skropstu tuša – apjomu piešķiroša, pagarinoša, ūdensnoturīga vai ar izliekuma efektu. Pirms skropstu tušas iegādes jāizlemj, kādam nolūkam tā tiks izmantota un kādi apstākļi varētu ietekmēt tās noturību, proti, vai nepieciešama skropstu tuša ikdienas lietošanai vai acu skatiena izcelšanai īpašos svinīgos pasākumos, vai to plānots lietot  mitra klimata apstākļos vai sportojot u.c. gadījumos. Ūdensnoturīgā skropstu tuša būs noderīga tiem, kuru acis ātri asaro vēja vai citu vides faktoru ietekmē.

Kvalitāte un tekstūra

Pārbaudiet, vai skropstu tušai iegādes brīdī iepakojums nav bojāts, jo tas var ietekmēt produkta dzīves ilgumu. Skābeklim piekļūstot produktam, tiek izmainīta tā konsistence, proti, skropstu tuša ātrāk izžūst, veidojas sīki sacietējuši gabaliņi, kas uzklāšanas procesā var veidot savēlumus un salipināt skropstas, kā arī tie var iekļūt acīs un radīt kairinājumu. Tekstūrai ir jābūt viendabīgai un krēmīgai, lai tā viegli uzklātos uz skropstām. Svarīgi atcerēties, ka skropstu tuša būtu jāmaina ik pēc trīs mēnešiem!

Skropstu tušas birstīte

Ikvienai sievietei, kura lieto skropstu tušu pirms tās iegādes būtu jāuzdod sev jautājums: Kādas es vēlos redzēt savas skropstas pēc skropstu tušas uzklāšanas? Rezultātu var palīdzēt sasniegt atbilstošas skropstu tušas birstītes izvēle:
- taisna birstīte – skaisti atdalītām un vienmērīgi pārklātām skropstām. Piemērotāka, lai uzklātu produktu pat vismazākajām skropstām;
- birstīte ar izliekumu – apjomīgu un izliektu skropstu efekta iegūšanai;
- biezāka birstīte – piešķirs izteiksmīgāku efektu skropstām;
- garākas un plānākas birstītes – pagarinās un atdalīs skropstas.

Attiecībā uz birstītes materiālu – vai izvēlēties skropstu tušu ar silikona birstīti vai birstīti, kas izgatavota no mīkstas elastomēra šķiedra vai kāda cita materiāla, ir gaumes lieta.

Smarža

Kvalitatīvai skropstu tušai jābūt bez aromāta vai ar nedaudz saldenu smaržu, kas ir atkarīgs no ražotāja izvēlētajām sastāvdaļām. Noteikti būtu jāizvairās no skropstu tušas lietošanas, ja ir jūtams nepatīkams, spēcīgs vai ass aromāts, jo šie produkti var kairināt acis un radīt iekaisumus.

Derīguma termiņš

Tāpat kā citiem kosmētikas produktiem, arī skropstu tušām uz iepakojuma ir norādīti divi derīguma termiņi: produkta uzglabāšanas termiņš neatvērtā veidā un pēc tā atvēršanas. Ieteicams izvēlēties produktu, kas izgatavots tekošajā gadā ar iespējami garāku derīguma termiņu. Jāatceras, ka skropstu tušas derīguma termiņš pēc tās atvēršanas ir salīdzinoši īss – trīs līdz četri mēneši, un to ietekmē lietošanas paradumi.

Skropstu tušas lietošanas ilgumu var paildzināt, birstīti izņemot un ieliekot atpakaļ tušas flakonā rotējošām kustībām, tādējādi mazāk pievadot skābekli produktam. Ja skropstu tušas lietošanas laikā birstīte vairākkārtīgi tiks izņemta un ievietota atpakaļ flakonā kustībā uz augšu un uz leju, tā ātrāk izžūs.

Kosmētikas maciņā var būt vairāku veidu skropstu tušas, katra noteiktām vajadzībām. Dažkārt vēlamā efekta iegūšanai var vienlaicīgi izmantot vairākus skropstu tušu veidus. Ja tiek izmantotas vairākas skropstu tušas, svarīgi nekavēties ar produktu uzklāšanu, lai apakšējā kārta nepaspēj pilnībā nožūt uz skropstām pirms nākamās kārtas uzklāšanas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.