Menu
 

Ķemeru Nacionālajā parkā notiks Starptautisko putnu vērošanas dienu pasākumi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ķemeru Nacionālajā parkā notiks Starptautisko putnu vērošanas dienu pasākumi Foto: Andis Liepa, Ķemeru Nacionālais parks

Dabas aizsardzības pārvaldes dabas izglītības centrs “Meža māja” sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību 6. un 7. oktobrī aicina iesaistīties Starptautisko putnu vērošanas dienu norisēs Ķemeru Nacionālā parka teritorijā un piedalīties vairākos interesantos un izglītojošos pasākumos.

6. oktobrī interesenti aicināti piedalīties Zosu vakarā. Pasākuma laikā no plkst. 18.00 līdz pat tumsai interesentiem būs iespēja vērot vienu no skanīgākajiem priekšnesumiem Latvijas dabā – migrējošo zosu došanos uz nakšņošanas vietām dažādos Ķemeru Nacionālā parka mitrājos. Putnu vērošana notiks vairākās nelielās grupās no parka skatu torņiem, laipām un skatu platformām. Gari pārgājieni nav plānoti – drīzāk jābūt gataviem vairākas stundas pavadīt dabā bez īpašas pārvietošanās, tādēļ jāģērbjas silti un laika apstākļiem atbilstoši. Pieteikšanās un papildu informācija pa tālruni 26424972, vēsta Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālās administrācijas dabas izglītības centra vadītāja Agnese Balandiņa.

Savukārt 7. oktobrī pasākumu klāsts būs plašāks. No plkst. 10.00 līdz 14.00 “Cemex” putnu tornī Riekstu pussalā pie Kaņiera ezera ikvienu gaidīs ornitologs Viesturs Vintulis, kurš pastāstīs par apkārt redzamajiem putniem. No plkst. 10.30 līdz 14.30 paredzēta autobusa ekskursija uz Kaņiera ezeru un Dunduru pļavām, ko vadīs Latvijas Dabas muzeja ornitologs, pazīstamais gulbju pētnieks Dmitrijs Boiko. Pieteikšanās pa tālruni 26424972. Savukārt no plkst. 11.00 līdz 15.00 dabas izglītības centrā “Meža māja” būs iespēja izspēlēt dažādas spēles un uzdevumus par putniem, kā arī iesaistīties tematiskās radošajās darbnīcās.

Eiropas putnu vērošanas dienu mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību putnu migrācijas brīnumam – laikam, kad simtiem tūkstoši gājputnu atstāj savas ligzdošanas vietas, lai dotos pārziemot uz siltākiem apgabaliem, informē A. Balandiņa.

Sadarbojoties Dabas aizsardzības pārvaldei, “BirdLife International”, Latvijas Ornitoloģijas biedrībai un Latvijas vides aizsardzības fondam, 6. un 7. oktobrī visā Latvijā norisināsies vairāki desmiti bezmaksas pasākumu. Gan pasākumu dalībnieki, gan individuālie putnu vērotāji aicināti ziņot par novērotajiem putniem portālā “Dabasdati.lv”. Sīkāku informāciju par citiem Eiropas putnu vērošanas dienu pasākumiem Latvijā var atrast vietnē www.putnudienas.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.