Menu
 

Kas jāiegādājas topošajam pirmklasniekam?

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Pati pirmā skolas diena ir neaizmirstams notikums visiem ģimenes locekļiem, bet visvairāk mazajam pirmklasniekam un viņa vecākiem. Lai arī sagatavošanas procesā ieliekam tik daudz laika, rūpības un enerģijas, tāpat līdz beidzamam brīdim nepamet sajūta, ka kaut kas svarīgs ir aizmirsts.

Visdrošākais risinājums, lai steiga un nervoza iepirkšanās neaptumšotu pirmās skolas dienas svētku noskaņu, ir sākt tai gatavoties jau laikus.

Mācībām piemērots galds un krēsls

Ļoti svarīgi sakārtot vietu, kur pirmklasnieks mācīsies. Šai vietai jābūt piemērotai mācībām, ar labu apgaismojumu. Pārliecinaties, vai galds ir pietiekami liels, lai uz tā novietotu atvērtu grāmatu, burtnīcu un penāli. Vai apgaismojums, bērnam rakstot un zīmējot, atrodas pareizā pusē un vadošā roka nemet ēnu. Daudzos sīkumus – zīmuļus, šķēres, zīmuļu asināmo, flomasterus, pildspalvas, ērti salikt piemērotā galda piederumu organizātorā. Dažādas kancelejas preces  - atvilknēs. Iegādājaties atsevišķas kastes vizuālās mākslas un mājturības piederumiem. Ne mazāk svarīgs ir atbilstošs skolēna krēsls, kas nodrošina mugurai atbalstu.

Skolas soma

Pirmklasniekam emocionāli tas ir pats svarīgākais pirkums. Vislabākais, ja skolas somas (https://220.lv/lv/skolas-somas) izvēli veiksiet kopā ar bērnu. Skolas somai jābūt spilgtai, pamanāmai, ar atstarojošiem elementiem. Vairumā somu tie jau ir iestrādāti, taču iespējams iegādāties arī papildus. Piemēram, mīļdzīvnieciņi kā talismani, izgatavoti no atstarojoša auduma. Izvēloties somu, jāņem vērā bērna augums. Plecu siksnām jābūt regulējamām, lai atbilstoši gadalaikam un apģērba biezumam būtu iespējams siksnas pielāgot bērna augumam. Mugursomas ietilpībai jābūt tādai, lai tajā varētu brīvi ielikt A4 formāta mācību materiālus un grāmatas, neuzlokot tām nevīžīgas “ausis”. Tāpat somai jābūt cietai muguriņai, lai to nesājot, nebojātos bērna stāja.

Penālis

Tam jābūt ne tikai skaistam, bet arī ietilpīgam un ērtam. Kā zināms ikdienā skolēna mugursomā atrodas daudz dažādu priekšmetu – grāmatas, burtnīcas, rakstāmpiederumi un citi sīkumi. Penālis palīdz saglabāt kārtību mugursomā un tajā vienmēr ātri atrast vajadzīgo rakstāmpiederumu. Jo lielāks penālim ir nodalījumu skaits, jo vairāk noderīgu rakstāmpiederumu tajā var salikt. Vecāku un bērnu ērtībām nopērkami penāļi ar piederumiem un bez tiem. Pirmklasniekam noteikti ieteicams cietais penālis. Bērna ērtībai iegādājaties atsevišķu mīksto penāli tikai zīmuļiem vai flomasteriem.

Kancelejas preces

Dažādas kancelejas preces (piedāvājumu skat. šeit) palīdz nodrošināt mācību procesu. Skaistas un funkcionālas lietas to padara arī patīkamu un bērnu motivējošu. Ko noteikti jāiegādājas un, ja iespējams, pat ar nelielu rezervi?

- Guaša (12 krāsas);
- otas (3 dažāda lieluma – maza, liela, vidēja – plakanas);
- A3 un A4 zīmēšanas papīrs;
- aplikāciju papīrs;
- krāsainie zīmuļi (12 krāsas), zīmuļu asināmais;
- līme PVA un līmes zīmulis
- šķēres ar apaļiem galiem;
- pasteļkrītiņi – eļļas;
- plastilīns;
- pildspalva (vairākas);
- parastie zīmuļi (vidēji mīksti HB, mīksts);
- lineāls ( 20-30 cm);
- dzēšgumija (baltā);
- burtnīcas: 5 rūtiņu (lielās rūtiņas), 10 līniju (trīslīniju);
- 5 plānās klades;
- nošu burtnīca (mazā);
- plastmasas trauciņš zīmēšanai.

Jāņem vērā, ka katrā skolā prasības var nedaudz atšķirties, bet šis būtu obligātais minimums. Tāpat būs nepieciešams sporta tērps – nodarbībām telpās un laikā, bērnu sandales (maiņas apavi), maisiņš sporta tērpam un apaviem, trauciņš dienas našķim.

Atceraties, ka 220.lv atradīsiet visas jums nepieciešamās skolas preces, lai gatavošanās pirmai skolas dienai jums neradītu liekas raizes un varētu iepirkties ātri un ērti. Skolas preces internetā tas ir plašs dizainu un modeļu klāsts ikvienam pirmklasniekam.

 Pēc pozitīva gatavošanās procesa būs iespēja plānot 1. septembri kā visas ģimenes svētkus.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.