Menu
 

Oktobra vidū gaidāms sausāks un siltāks laiks nekā ierasts rudenī

  • Autors:  LETA
Oktobra vidū gaidāms sausāks un siltāks laiks nekā ierasts rudenī Foto: pixabay.com

Tuvākajās diennaktīs laikapstākļus Latvijā vēl ietekmēs cikloni, bet nākamnedēļ un, iespējams, arī aiznākamnedēļ gaidāms anticiklons, prognozē "Global Forecast System".

Līdz svētdienai vai pirmdienai palaikam gaidāms lietus, turpmāk nokrišņu būs maz vai nemaz. Saskaņā ar pašreizējo prognozi sestdien, vēlēšanu dienā, vietām valsts ziemeļos līs, bet Latvijas lielākajā daļā, pūšot mērenam dienvidrietumu vējam, saule gaisu sasildīs līdz +15..+18 grādiem.

Dažās aukstākajās naktīs gaisa temperatūra vietām noslīdēs zem nulles, tai skaitā naktī uz 5. oktobri valsts austrumos gaidāms neliels sals.

Anticiklona ietekmē nākamnedēļ bieži spīdēs saule, siltākajās pēcpusdienās gaisa temperatūra pakāpsies virs +15 grādiem.

Līdz ar to oktobris, iespējams, būs jau sestais mēnesis pēc kārtas ar vidējo gaisa temperatūru virs normas un nokrišņu daudzumu zem normas. Upēs un ezeros saglabāsies zems ūdens līmenis.

"Global Forecast System" ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē.

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.