Menu
 

Autiņbiksītes – kā izvēlēties?

  • Autors:  Apmaksāta publikācija
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ģimenē ienākot mazulim, visas rūpes tiek veltītas, lai viņš būtu laimīgs un vesels. Viena no svarīgākajām lietām, kam pievēršam uzmanību, ir mazuļa higiēna, un tās nodrošināšanā autiņiem un autiņbiksītēm ir izšķiroša nozīme. Ražotāju un piedāvāto autiņbiksīšu dažādībā sākumā grūti orientēties, taču salīdzinoši ātri, atrodot savam mazulim vispiemērotāko risinājumu, jaunie vecāki  kļūst par labiem šī produkta ekspertiem.

Kā izvēlēties ražotāju?

1.Pazīstams zīmols

Pazīstamu ražotāju produkti būs sertificēti, piedāvās plašu izvēli un atbildīs augstiem higiēnas kritērijiem, taču ne vienmēr uzreiz atradīsiet savām vajadzībām atbilstošāko. Autiņbiksīšu izvēlē ļoti svarīga ir personīgā pieredze - autiņbiksītes, kas ideāli der vienam tajā pašā laikā nebūs piemērotas citam mazulim, taču pazīstamāko zīmolu tests palīdzēs līdz rezultātam nonākt ātrāk.

Pampers – autiņbiksīšu vispopulārākais zīmols, nevelti sarunvalodā autiņbiksītes saucam par “pamperiem”. Daudzu tehnoloģisku inovāciju ieviesējs.

Huggies – tiešs Pampers konkurents, plašs produktu klāsts un augsta kvalitāte.

Mulimi – autiņbiksītes tiek izgatavoti izmantojot japāņu tehnoloģiju. Antibakteriāli. Uzsvars uz dermatoloģisko drošību. Autiņbiksīšu ļoti plānais uzsūcošais slānis piesātināts ar antibakteriālām vielām no dabīgiem ekstraktiem, kas novērš kairinājumu un apsārtuma rašanos uz jūtīgās mazuļa ādas.

Moony - ekskluzīvs japāņu produkts, kas piemērots un patīkams pat visjutīgākajiem mazuļiem. Autiņš nepārklāj augošā mazuļa nabu, tādējādi ļaujot elpot lielākai ķermeņa daļai.

2.Citu lietotāju atsauksmes

Noteikti, pirms iegādes, palasiet jauno vecāku forumus, kur iespējams iepazīties ar atsauksmēm un praktiskiem ieteikumiem.

3.Produkta ekoloģiskais nospiedums

Gada laikā viens mazulis var izlietot līdz pat 3000 autiņbiksīšu, tāpēc ģimenēs, kurās svarīgi ir vides saglabāšanas jautājumi, vērts pievērst uzmanību ražotāja ekoloģiskās ilgspējas risinājumiem. Vai produkts ātri sadalās, un tā iepakojums ir otrreizēji pārstrādājams?

Kā izvēlēties produktu?

Autiņbiksīšu izvēlē ir būtiski aspekti, kas jāņem vērā iegādājoties šo produktu.

Augsta mitruma absorbētspēja

Autiņbiksīšu izvēles procesā tieši absorbētspēja ir svarīgākais faktors. To nosaka, pārbaudot, cik sausa ir mazuļa āda autiņbiksītēs. Autiņbiksīšu ražotāji  uz iepakojuma vai produkta aprakstā norāda, cik ilgi autiņbiksītes nodrošina sausu mazuļa dibentiņu. Daudziem produktiem ir mitruma indikators, tā krāsa norāda, kad ir nepieciešams nomainīt autiņbiksītes.

Komforts

Autiņbiksītēm jānodrošina, ka mazulis jūtas komfortabli un nekas netraucē viņam nodoties svarīgākajam – augt un iepazīt sev apkārtējo pasauli. Vecākiem jāpārliecinās, ka autiņbiksītes izgatavotas no dermatoloģiski apstiprinātiem materiāliem, kas piemēroti bērna maigajai un jūtīgajai ādai. Šiem materiāliem jābūt elpojošiem, ar dermatoloģisku panesamību un uz tausti ādai patīkamiem.

Funkcionalitāte

Ļoti daudz jūsu izvēlē noteiks, cik viegli vai grūti, būs autiņbiksīšu uzvilkšana, vai tas, cik labi tās turēsies uz kustīgā mazuļa dibentiņa. Autiņbiksītēm mazulim jāsniedz optimāla kustību brīvība un tām pēc iespējas precīzāk jāpielāgojas ķermeņa formai. Kad mazulis sāk kustēties, autiņbiksītes, Pampers Pants ir daudz vieglāk maināmas: tikai ar vienu kustību, noplēšami sāni, lai būtu vieglāk noņemt, un ar lipekļa lenti, lai būtu viegli izmest. Naktīs lielisku aizsardzību nodrošina visaptverošs 360 grādu stiprinājums. Mulimi Autiņbiksītēm ir dubultās maliņas -manžetes un paaugstināta elastība.

Rūpes par jaundzimušā nabiņu

Jaudzimušam ļoti svarīga zona ir nabiņa un zona ap to. Ieteicamas autiņbiksītes ar speciālu zonu nabiņai, lai nodrošinātu tai gaisa piekļuvi. Autiņbiksīšu jostiņai obligāti jābūt elastīgai, tā nedrīkst spiest bērnam vēderiņu vai arī būt pārāk mazulim vaļīga.

Pievērsiet uzmanību kājiņām

Vecākiem uzmanīgi jāseko, lai autiņbiksīšu gumija nespiež kājiņas. Tāpēc, ne vienmēr kā galvenais piemērotāko autiņbiksīšu arguments būs bērna vecums un svars, bērni ir dažādi – cits apaļīgāks, tam vajag lielāka izmēra biksītes, cits ne tik apaļīgs mazulis – komfortabli jutīsies mazāka izmēra autiņbiksītēs.

Lai atrastu piemērotākās un tieši Jūsu mazulim labākās autiņbiksītes, izmēģiniet 220.lv ražotāju daudzveidīgo piedāvājumu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.