Logo
Drukāt šo lapu

Foto: Tautas deju kolektīvi Salaspilī sacenšas veiklībā un erudīcijā

Foto: Tautas deju kolektīvi Salaspilī sacenšas veiklībā un erudīcijā Publicitātes foto

Gandrīz 800 dejotājiem pulcējoties Salaspilī, 6. oktobrī aizvadītas vienpadsmitās deju kolektīvu sacensības “Greizais kompass”. Šoreiz trīsdesmit komandu konkurencē galveno balvu izcīnīja TDA “Gatve”. 

Sacensības tika atklātas Salaspils stadionā, pagājušā gada uzvarētājiem TDA “Ačkups” svinīgi nododot ceļojošo “Greizā kompasa” trofeju. Visas dienas garumā deju kolektīvu komandas dažādās Salaspils vietās veica uzdevumus, kas bija saistīti gan ar veiklību, gan erudīciju, gan arī prasīja no dalībniekiem vienotu komandas garu un pārdomātu stratēģiju. Daļa no uzdevumiem norisinājās arī Nacionālā botāniskā dārza teritorijā, savukārt "Rīgavas" Mūzikas un mākslas dārzā bija jāpilda deju minēšanas uzdevums, informē Salaspils novada pašvaldībā.

Kā pirmie sacensību finišu Salaspils stadionā sasniedza TDA "Gatve", kuri arī kopvērtējumā kļuva par sacensību “Greizais kompass 2018” uzvarētājiem. Otrajā vietā ierindojās TDA "Rotaļa", savukārt trešo vietu ieguva LU tautas deju ansamblis "Dancis".


TDA "Gatve".

Sacensības “Greizais kompass” kopš 2008. gada rīko VEF Kultūras pils TDA “Dardedze”, katru gadu rudenī aicinot tautas deju kolektīvus tikties kādā Latvijas pilsētā. Iepriekš sacensības ir norisinājušās Cēsīs, Ogrē, Bauskā, Kuldīgā, Valmierā, Siguldā, Tērvetes dabas parkā un dažādās Rīgas apkaimēs. Sacensības katrā gadā tiek veidotas ar tematisko motīvu. Izceļot Salaspils pilsētas vēsturisko saistību ar dažādām zinātnes jomām, 2018. gada sacensību temats bija “Zinātne no atomiem līdz deju svētkiem”, kas atspoguļojās gan sacensību uzdevumos, gan dalībnieku kolektīvu tērpos. Galveno balvu par pārdomātākajiem un tematiski radošākajiem tērpiem saņēma TDA “Ritenītis”, vēsta pašvaldībā. 

“Greizā kompasa” mērķis ir veidot draudzīgas attiecības kolektīvu un to dalībnieku starpā, kā arī pārbaudīt kolektīvu spēju sadarboties, ne tikai dejojot, bet arī neierastās situācijās pildot dažādus neparastus uzdevumus. “Katru gadu palielinās kolektīvu interese par “Greizo kompasu”, par ko mums, rīkotājiem, ir milzīgs prieks. Sacensību organizēšanā tiek ieguldīts daudz laika, cenšoties izdomāt uzdevumus, atrodot atbalstu un saskaņojot norises vietas. Bet, redzot dalībniekus pasākuma dienā – tematiski noformējušos un gatavus skriet –, pārņem lieliska sajūta, ka tas ir tā vērts,” stāsta “Greizā kompasa” galvenā organizatore Ieva Sīmane.

Saistītie objekti

Foto galerija

Visas tiesības aizsragātas © apriņķis.lv 2024