Menu
 

Pārspēts 9.septembra nacionālais aukstuma rekords

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Piektdienas rītā zemākā gaisa temperatūra Latvijā bija -1,3 grādi Zosēnos un -1,5 grādi Madonā, un tas ir jauns 9.septembra aukstuma rekords visas valsts mērogā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Iepriekšējais šā datuma aukstuma rekords bija -0,6 grādi 1993.gadā Rūjienā.

Pēdējais valsts mēroga minimālās gaisa temperatūras rekords tika pārspēts 2019.gada jūlijā. Septembrī kopš 2003.gada nebija labots neviens nacionālais aukstuma rekords.

Saskaņā ar "Latvijas valsts ceļu" datiem uz autoceļa A13 pie Kārsavas termometra stabiņš saullēktā noslīdēja līdz -2 grādiem.

Valsts lielākajā daļā minimālā gaisa temperatūra bija -1..+4 grādi, Kurzemē un Rīgā +4..+7 grādi, bet jūras līča Kurzemes piekrastē nekļuva vēsāks par +10 grādiem.

Piektdienas rītā debesis ir skaidras. Pūš lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā skaidrs rīts, austrumu, dienvidaustrumu vējš pūš ar ātrumu 3-5 metri sekundē. Septiņos rītā gaisa temperatūra pilsētas centrā bija noslīdējusi līdz +5,8 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +13,3 grādiem Alūksnē līdz +17,7 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.septembrī bija +37..+38 grādi Spānijā un salās Vidusjūrā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -3..-5 grādi Somijā, Krievijā un Alpu kalnos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.