Menu
 

Foto: Ādažos aktīvā pastaiga "ieČāpo" pulcē kuplu dalībnieku skaitu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ādažos aktīvā pastaiga "ieČāpo" pulcē kuplu dalībnieku skaitu Foto: Laima Jātniece, Ādažu novada dome

14. oktobrī Ādažos norisinājās aktīvā pastaiga "ieČāpo", kuras mērķis bija veselīga dzīvesveida veicināšana ikdienā. Distances kopējais garums bija 10 km, un katrs dalībnieks varēja to veikt sev vēlamajā veidā – ejot, soļojot, nūjojot vai skrienot savā tempā – ar atzīmēšanos aktivitāšu pieturās.

Kopā distances laikā dalībniekiem bija iespēja paviesoties piecās pieturvietās – pārdomu, veselības, zinātnes, fizisko aktivitāšu un tējotavas. Katras pieturas tematika rosināja dalībniekus izzināt un izprast veselīga dzīvesveida nozīmi, informē organizatoru pārstāve Alise Timermane.

"Pēc trases slēgšanas dalībniekiem bija iespēja saņemt pieturvietu aktivitāšu rezultātu skaidrojumu, un izrādās, ka Ādažos starp aktīvajiem nūjotājiem tikpat kā nav ar atkarību sirgstošo. Bija daži "šopingotāji" un tie, kam digitālā pasaule nozog nedaudz laika, ko varētu pavadīt svaigā gaisā. Fiziskās aktivitātes pietura vēstīja, ka starp dalībniekiem bija arī tādi, kuri sporto retāk par vienu reizi mēnesī, toties pasākums "ieČāpo" ir iekustinājis uz aktivitāti," stāsta A. Timermane.

Aktīvā pastaiga "ieČāpo" pulcēja visai kuplu dalībnieku skaitu – kopīgā "čāpošanā" vienojās vairāk nekā simts dalībnieku. Par dalību pasākumā katrs tika pie piemiņas rokassprādzes, lielākie veiksminieki – arī pie gardām loterijas balvām no atbalstītājiem "Porthotel", "Rūdolfs" un "Emerald", vēsta rīkotāju pārstāve.

Pasākums notika projekta "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai Ādažu novadā" ietvaros, kuru organizēja biedrība "Duesport".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.