Menu
 

Latvijas jaunieši aicināti izteikt viedokli Eiropas mēroga pētījumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Latvijas jaunieši aicināti izteikt viedokli Eiropas mēroga pētījumā Foto: pixabay.com

Lai noskaidrotu, cik informēti par savām iespējām iesaistīties starptautiskos projektos, brīvprātīgajā darbā vai dažādos konkursos ir jaunieši visā Eiropā, kā arī kas ir tās informācijas vietnes, kurās jaunieši meklē atbildes uz saviem jautājumiem, Eiropas jaunatnes informācijas tīkls “Eurodesk” veic starptautisku pētījumu. Arī Latvijas jaunieši aicināti piedalīties aptaujā un laimēt balvas no “Amazon”, “Netflix” vai “iTunes”.

“Eurodesk” ir viena no galvenajām organizācijām, kas Eiropas jaunatnei sniedz informāciju par brīvprātīgā darba, mācību, studiju un darba iespējām ārzemēs, informējot arī par programmu “Erasmus+: Jaunatne darbībā” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” iespējām. “Eurodesk” komandas pārstāvji uzskata, ka ārzemēs iegūta mācību pieredze būtiski uzlabo personas nodarbinātības iespējas, veicina radošumu, personīgo izaugsmi un kompetenču attīstību, kā arī palīdz cilvēkiem pozitīvā veidā mijiedarboties starpkultūru vidē, informē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Komunikācijas daļas vecākā referente Kintija Bulava.

Latvijā “Eurodesk” informācijas tīklu administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra. Jaunieši informāciju par savām iespējām var saņemt, gan lasot jaunumus www.eurodesk.lv, www.eurodesk.eu, Eiropas Jaunatnes portālā (europa.eu/youth/EU_lv) un www.facebook.com/EurodeskLatvia, gan arī individuāli konsultējoties ar “Eurodesk” nacionālo vai reģionālajiem koordinatoriem vai meklējot informāciju “Eurodesk” informācijas punktos.

Eiropas informācijas tīkla mērķis ir popularizēt pieejamās mācību mobilitātes iespējas un piedāvāt kvalitatīvu bezmaksas informāciju un atbalstu jauniešiem un darbā ar jaunatni iesaistītajiem. Eiropas mēroga pētījumā ir nolemts noskaidrot, kā jaunieši meklē sev nepieciešamo informāciju, kādus avotus izmanto informācijas ieguvei un pie kā vēršas pēc padoma, skaidro K. Bulava.

Aptauju aicināti aizpildīt jaunieši vecumā no 13 līdz 35 gadiem neatkarīgi no tā, vai jaunietim ir vai nav bijusi mobilitātes pieredze. Ikviena jaunieša iesaistīšanās starptautiskajā pētījumā ļaus izprast, kā “Eurodesk” un nacionāla un Eiropas līmeņa iestādes varētu uzlabot savus pakalpojumus.

Lai sniegtu atbildes uz visiem aptaujas jautājumiem, jārēķinās ar aptuveni 10 minūtēm laika. Visi, kas aizpildīs anketu, piedalīsies izlozē par 50 un 25 eiro dāvanu kartēm no “Amazon”, “Netflix” vai “iTunes”. Anketu var aizpildīt vairākās valodās, tostarp arī latviešu, norāda K. Bulava.

Iesaistīties starptautiskajā pētījumā jaunieši var līdz 25. novembrim, atbildot uz jautājumiem tiešsaistē eurodesk.eu/2018/09/25/survey/.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.