Menu
 

Skaistumkopšanas procedūras mājās – laba pašsajūta, netērējot naudu

  • Autors:  “Kesko Senukai Latvia”
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Skaistumkopšana ir kļuvusi vienkāršāka nekā jebkad agrāk, jo dažādas profesionālas procedūras iespējams veikt pašiem, neizejot no mājām. Tas palīdz ietaupīt ne tikai laiku, bet arī naudu.

Rūpes par labsajūtu mājās

Mūsdienās nav nekādu šķēršļu, lai mājas apstākļos veiktu skaistumkopšanas procedūras, ko tradicionāli ierasts uzticēt speciālistiem: masāžas, matu krāsošanu, griešanu un veidošanu, pedikīru, manikīru, ķermeņa un sejas kopšanu.

Kā norāda “Kesko Senukai Latvia” pārstāvji, pieprasījums pēc skaistumkopšanas ierīcēm nepārtraukti aug, kas liecina, ka iedzīvotāji aktīvi rūpējas par savu labsajūtu un skaistumu, neizejot no mājām. Gan fiziskajos, gan interneta veikalos pircēji interesējas par dažādām sejas kopšanas ierīcēm: skuvekļiem, elektriskajām zobu birstēm, fēniem – tas viss atvieglo ikdienas skaistumkopšanas rutīnu. Ko izvēlēties plašajā klāstā?

Divi svarīgi soļi mutes kopšanā

Mutes higiēnas līdzekļi ir vissvarīgākā personīgās higiēnas sastāvdaļa – cilvēka smaidu pamana katrs. Ikviens vēlas, lai zobi būtu veseli un skaisti, un tam īpaši svarīga ir pareiza mutes higiēna.

Elektriskās zobu birstes attīra zobus un smaganas daudz labāk nekā manuālās zobu birstes. Eksperti iesaka ņemt vērā vairākus aspektus: zobu birstes griešanās ātrums un apgriezienu skaits, griešanās virziens, ūdensizturība, taimeris, uzlādes laiks un galviņu skaits.

Mazāk pazīstams, tomēr ne mazāk svarīgs, ir arī starpzobu tīrīšanas līdzeklis jeb mutes dobuma apūdeņotājs. Tā ir ierīce, kas izmanto augsta spiediena pulsējošu ūdens strūklu, lai noņemtu aplikumu starp zobiem un zem smaganu līnijas un notīrītu grūti sasniedzamās vietas starp zobiem. Izvēloties to, speciālisti iesaka ņemt vērā vairākus kritērijus: ūdens spiedienu, režīmu dažādību, ūdens tvertnes tilpumu un darbības ilgumu pēc uzlādes.

Pievērsiet uzmanību matu kopšanas ierīču funkcijām

Lai saglabātu veselīgus un spīdīgus matus, svarīgi ir lietot ne tikai atbilstošus matu kopšanas līdzekļus, bet arī pareizās ierīces. Izvēloties fēnu, ir svarīgi pievērst uzmanību tā sildelementam. Ierīces ar iebūvētu keramisko sildelementu vienmērīgi sadala siltumu, piešķir matiem spīdumu un aizsargā pret karstuma negatīvo ietekmi.

Savukārt jonu sildelements padara matus mīkstākus, tie mazāk elektrizējas un kļūst spīdīgāki. Jonizācija nozīmē matu piesātināšanu ar negatīvi lādētām daļiņām, kas būtiski atvieglo nepakļāvīgu un sausu matu ieveidošanu. Šī funkcija ļauj saglabāt mata iekšējo mitrumu, kas matus padara pakļāvīgākus, mirdzošākus un viegli ķemmējamus.

Arī izvēloties matu taisnotāju vai lokšķēres, eksperti iesaka pievērst uzmanību virsmas materiālam. Ierīces, kas pārklātas ar titāna keramiku, ir daudz drošākas un saudzīgākas matiem. Bet maksimālam rezultātam ieteicami turmalīna keramikas taisnotāji: tas ir dabisks jonu avots, kas aizsargā matus un vienlaikus darbojas kā kondicionieris.

Tāpat ir vērts padomāt par papildu viedajām programmām, kas automātiski pielāgo vispiemērotāko temperatūru, gaisa plūsmas jaudu un nodrošina automātisku fēna izslēgšanos, sasniedzot kritisku uzkaršanas robežu.

Bārdai nepieciešama pastāvīga un rūpīga kopšana

Tāpat kā matiem arī bārdai nepieciešama pastāvīga un rūpīga kopšana. Vīriešu skaistumkopšanas ikdiena nav iedomājama bez skuvekļa.

Lietojot vienreizējās lietošanas asmeņus, āda tiek kairināta un bieži vien arī sagriezta, kļūst apsārtusi. Izvēloties skuvekli, speciālisti iesaka ņemt vērā ne tikai tā darbības, uzlādes laiku un strāvas avotu, bet arī papildu piederumus, piemēram, rotācijas un sietiņa skuvekļus, kas ļaus ērtāk izveidot vēlamo bārdas formu.

Rotācijas tipa skuvekļi sastāv no trīs rotējošiem diskiem, kurus nosedz skuvekļa asmeņi. Skuveklis vienā piegājienā bez savainošanās riskiem rūpīgi atbrīvo no matu seguma. Skuvekļi ar rotējošajām galviņām precīzi pieguļ sejas un kakla kontūrām. Savukārt skuvekļiem ar sietiņu pāri novietots plāns režģis, kas sedz bloku ar asmeņiem, neļaujot tiem saskarties ar ādu un novēršot iespējamos griezumus un ādas kairināšanu.

Daudziem elektriskajiem skuvekļiem šobrīd ir iestrādāta mitrās skūšanās funkcija, kas ļauj izmantot skūšanās želeju vai putas, padarot skūšanos atsvaidzinošāku un vieglāku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.