Menu
 

Priekšrocības un trūkumi sausā šampūna lietošanai

  • Autors:  Katrīna Blumberga, “Apotheka Beauty” kosmētiķe
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Ne tikai ieveidota frizūra, bet arī veselīgi, tīri un kopti mati spēj mainīt cilvēka izskatu, kā arī uzlabot emocionālo stāvokli un labsajūtu. Steidzīgajā ikdienā var gadīties situācijas, kad nav pietiekami daudz laika, lai parūpētos par matiem pēc tradicionālās mazgāšanas metodes ar šampūnu, kondicioniera lietošanas, matu žāvēšanas un ieveidošanas, tāpēc īslaicīgs palīgs matu svaiguma atgūšanai var būt sausais šampūns. Kā pareizi lietot sauso šampūnu un kādas ir tā pozitīvās un negatīvās puses?

Laiks un citi resursi, kas tiek ieguldīti, rūpējoties par matu veselību un mirdzumu, lielā mērā atkarīgi no matu tipa, garuma un vēlamā matu sakārtojuma. Kādam matu mazgāšana var aizņemt vien 15 minūtes, bet citam – vairāk nekā stundu, tāpēc steidzīgos rītos tas var sagādāt ne mazums stresa un kreņķu.

Ātra alternatīva tradicionālajai matu mazgāšanai ir to atsvaidzināšana ar sauso šampūnu, kas pieejams trīs dažādās formās: pulverveida, putu un aerosola formā. Sausā šampūna sastāvā ir vielas, kas absorbē ne tikai dabīgās eļļas galvas ādā, bet arī netīrumus, sviedrus un ieveidošanas līdzekļus, kas nav uzsūkušies matu struktūrā.

Jāņem vērā, ka sausais šampūns neattīra matus, tādēļ to nevajadzētu lietot vairākas dienas pēc kārtas, bet gan izmantot kā īslaicīgu glābiņu situācijās, kad nav iespēju laika vai citu iemeslu dēļ izmazgāt matus.

Ieteikumi sausā šampūna lietošanai:

Izķemmējiet matus, vienmērīgi izlīdzinot dabiskās eļļas galvas ādā no matu saknēm visā to garumā.

Atkarībā no matu biezuma ar pirkstiem vai ķemmi sadaliet matus vienādās daļās vienmērīgāka pārklājuma nodrošināšanai. Atdalīšanai var izmantot tīras matu sprādzes vai matu gumijas.

Uzklājiet sauso šampūnu nelielā daudzumā uz matu saknēm. Izmantojot aerosolu, izpūtiet pūderveida vielu ar distanci, lai produkts tiktu izplatīts vienmērīgi nevis koncentrācijā vienā punktā. Ja produkta būs par daudz, tas var neuzsūkties, savelties un radīt plēkšņainu izskatu. Ja tomēr gadījies ieklāt par daudz sausā šampūna, tad, ilgi nekavējoties, lieko variet izpūst ar fēna palīdzību pirms šampūns paspējis uzsūkt citas vielas.

Atbilstoši ražotāja norādījumiem ļaujiet produktam uzsūkties 3-5 minūtes un pēc tam to var iemasēt galvas ādā ar tīrām rokām vai izķemmēt ar ķemmi.

Ieguvumi no sausā šampūna lietošanas:

Atsvaidzina matus, uzsūcot liekās eļļas, netīrumus, sviedrus un citus produktus.

Piešķir matiem apjomu un saglabā frizūras noturību ilgāk gan netīros, gan tīros matos.

Mazina aromātu, kas uzsūcies matos, piemēram, no cigaretes dūmiem, sviedriem, smaržām, ēdiena izgarojumiem.

Tiek ietaupīts laiks un resursi, salīdzinot ar matu mazgāšanu pēc tradicionālās metodes.

Tiek samazināts matu mazgāšanas biežums, tādējādi ļaujot matu dabīgajām eļļām nodrošināt matu vienmērīgāku mitrināšanu visā to garumā.

Mati vieglāk padodas ieveidošanai nekā tikko mazgāti. Ilgāka noturība bizēm, copēm un augstajām vakara/kāzu frizūrām.

Paildzina krāsotu matu toņa noturību – pārāk bieža matu mazgāšana pakāpeniski noārda krāsu un var paātrināt nākamā friziera apmeklējuma nepieciešamību. Pateicoties sausā šampūna izmantošanai, mazgāšanas reizes var samazināt.

Ja gadījies matos ieklāt par daudz veidošanas līdzekļa, piemēram, balzamu vai barojošās eļļas, sausais šampūns uzsūks visu lieko.

Negatīvā ēnas puse sausā šampūna lietošanai:

Lai gan sausais šampūns uzsūc visu lieko, tas neattīra matus, bet tikai rada mazgātu matu izskatu – matos saglabājas putekļi, netīrumi, sviedri, ieveidošanas līdzekļi.

Ierobežota krāsu izvēle – rūpīgi jāizpēta sausā šampūna krāsa, lai tas būtu pietuvināts cilvēka matu tonim, citādi tas var manāmi izcelties.

Pārmērīga produkta lietošana var nosprostot matu folikulas, radot iekaisumu un niezi.

Sausais šampūns uzsūc dabiskās eļļas, kas piešķir matiem spīdumu, tādējādi mati var izskatīties sausi.

Sausais šampūns nemazina diskomfortu, ko rada netīri mati – lai gan vizuālais izskats var būt tīkams, sajūtas joprojām var saglabāties diskomfortablas.

Dažkārt pievienotās spēcīgās smaržvielas var būt nepatīkamas un jutīgiem cilvēkiem izraisīt alerģijas izpausmes.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.