Menu
 

"Latvijas pasts" šogad plāno izdot 20 jaunu pastmarku izdevumu aptuveni trīs miljonos eksemplāru

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - LETA Foto - LETA

"Latvijas pasts" 2023.gadā plāno izdot 20 jaunu pastmarku izdevumu - kopumā 25 pastmarkas un trīs pastmarku blokus ar kopējo tirāžu aptuveni trīs miljoni eksemplāru. Kā ierasts, jaunās pastmarkas būs iekļautas jau pazīstamās tematiskās sērijās, kā arī veidos īpašus oriģinālizdevumus. Pirmās sešas pastmarkas "Latvijas pasts" plāno izdot 2023.gada 13.janvārī sērijās "Mājdzīvnieki" un "Ziedi", informē uzņēmumā.

Starp jau populārām sērijām, ko 2023.gadā papildinās jaunas pastmarkas, ir, piemēram, "Latvijas kuģniecības vēsture", "Latvijas muzeji" un "Latvijas putni". Arī Eiropas vienotajā sērijā šogad gaidāms papildinājums - tajā izdodamās pastmarkas tiks veltītas tēmai "Miers - augstākā cilvēcības vērtība" ("Peace - the highest value of humanity"). Jauni pastmarku izdevumi plānoti sērijās "Latvijas muižas" un "Pasaules pasakas".

Pastmarkas tiks izdotas par godu zīmīgu notikumu un izcilu personību atcerei - Dziesmu un deju svētku 150 gadu jubilejas svētkos, latviešu valodnieka Jāņa Endzelīna 150.jubilejā, aktiera, režisora un dramaturga Ādolfa Alunāna 175.jubilejā un Valmieras Drāmas teātra 100.gadadienā. Jaunas pastmarkas tiks veltītas arī citām leģendārām un ievērojamām mūsu valsts kultūras personībām - gleznotājam Kārlim Padegam un dramaturgam Pēterim Pētersonam, norāda "Latvijas pasta" pārstāvji.

Īpašas pastmarkas tiks izdotas par godu Latvijas Basketbola savienības simtgadei un pasaules hokeja čempionātam Latvijā. Jau tradicionāli taps filatēlijas izdevums sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu, atgādinot par aizsargājamām zivīm, īpašu izdevumu veltot izmirstošai zivs sugai repsim jeb seļavai (Coregonus albula). Divus filatēlijas izdevumus šogad plānots izdot pašlīmējošā formātā - sērijā "Mājdzīvnieki" un "Ziemassvētki". 

"Latvijas pasts" 2022.gadā izdeva 25 pastmarku izdevumus, to kopējai tirāžai sasniedzot vairāk nekā trīs miljonus eksemplāru, vēsta "Latvijas pasta" pārstāvji.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.