Menu
 

Tiks izsludināts oranžais brīdinājums par stipru snigšanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - twitter.com/LVGMC_Meteo Foto - twitter.com/LVGMC_Meteo

Latvijai no rietumiem tuvojas ciklons, līdz ar to trešdien pēcpusdienā Latviju sāks šķērsot plaša intensīvu nokrišņu zona, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Teritorijas lielākajā daļā ilgstoši snigs un dažviet, galvenokārt piekrastes rajonos, gaidāms arī slapjš sniegs. Naktī uz ceturtdienu gaidāma ļoti stipra snigšana – teritorijas lielākajā daļā izveidosies 5-7 cm bieza sniega sega, bet vietām valsts rietumos 10-12 cm bieza sniega sega.

Trešdien vakarā vējš iegriezīsies no austrumiem un ziemeļaustrumiem. Tas būs mēreni stiprs, piekrastes rajonos pat stiprs, brāzmās sasniedzot 15-20 m/s, līdz ar to gaidāms putenis. Brīžiem redzamība būtiski pasliktināsies, ceļi būs slideni, brīdina LVĢMC.

Gaisa temperatūra sāks pakāpeniski pazemināties. Naktī uz ceturtdienu un ceturtdien dienā lielākajā valsts daļā termometra stabiņš noslīdēs līdz -1…-6°, taču galējos dienvidrietumos saglabāsies atkusnis, tur temperatūra būs 0…+1°.

Naktī uz piektdienu virs Latvijas pastiprināsies augsta spiediena apgabala ietekme – ar austrumu, ziemeļaustrumu vējiem turpinās ieplūst auksts gaiss, un visā valsts teritorijā gaidāms sals līdz -9…-14°. Sals saglabāsies visas brīvdienas. Pastāv augsta varbūtība, ka naktī uz sestdienu galējos dienvidaustrumos termometra stabiņš noslīdēs pat zem -20°.

Aktuālajai brīdinājumu informācijai LVĢMC aicina sekot bridinajumi.meteo.lv/

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.