Menu
 

Mandeļu miltu, šokolādes, kartupeļu… Izmēģini jaunas vafeļu receptes

  • Autors:  Sāra Smildziņa, Lība Smildziņa, Klāvs Smildziņš, “Rimi bērniem” bērnu lietu eksperti
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

“Man šķiet, ka visiem bērniem garšo vafeles,” spriež Rimi Bērniem bērnu lietu eksperte Sāra Smildziņa un piebilst, ka arī pati prot pagatavot vafeļu mīklu. Tas ir vienkārši! Viņa kopā ar māsu Lību un brāli Klāvu atklāj jaunas vafeļu receptes – no mandeļu, ķirbju, kukurūzas miltiem un pat no frī kartupeļiem!

Zināšanai: receptes paredzētas cepšanai mīksto jeb beļģu vafeļu pannā.

Frī kartupeļu un siera vafeles

Vafeles no frī kartupeļiem un siera ir laba izvēle, kad ciemos nāk draugi – tādas var viegli un ātri pagatavot. Ideāli garšo ar svaigiem salātiem, krējumu, bekonu, laša fileju – būtībā ar visu, kas vien pašiem garšo.

Nepieciešams: saldēti frī kartupeļi, sagriezts vai rīvēts siers.

Gatavošana

Saldētos kartupeļus atlaidini aptuveni 10 minūtes. Uzkarsētā vafeļu pannā bagātīgi liec kartupeļus. Pa virsu uzber sieru. Cep vafeles zeltaini brūnas.

Mandeļu un ķirbju miltu biezās vafeles

Mana mamma visvairāk slavē šīs vafeles. Ķirbju miltu dēļ: šie veselīgie milti ir jaunums tirgū – vafeles iegūst zaļganu nokrāsu, un tas izskatās forši. Šīs vafeles garšos arī tiem, kas no ķirbjiem parasti atturas.

Nepieciešams: 200 ml piena, 3 olas, 100 g sviesta, 1 tējk. sodas, 1 tējk. cepamā pulvera, 100 g brūnā cukura, 200 g mandeļu miltu, 200 g ķirbju miltu.

Gatavošana

Uzkarsē pienu, pievieno sviestu. Olām pieber cukuru, miltus, cepamo pulveri, sodu. Mīklu rūpīgi samaisi, pielej siltu pienu. Vafeles liec cepties uzkarsētā pannā.

Kukurūzas miltu un lazdu riekstu krēma vafeles

Šīs ir pavisam labas vafeles! Šīs šokolādīgās vafeles ieteicams ēst ar saldējumu, saldētām ogām vai svaigi vārītu augļu ievārījumu. Vafeles labi sader ar putukrējumu un lieliski garšo arī bez piedevām.

Nepieciešams: 3 olas, 200 g jogurta bez piedevām, 2 ēdamk. šokolādes un lazdu riekstu krēma, šķipsniņa kanēļa, 50 ml eļļas, 100 g kukurūzas miltu, 150 g pašbriestošo miltu.

Gatavošana

Olas sakul ar jogurtu un lazdu riekstu krēmu. Pievieno kanēli, eļļu un mīklu rūpīgi samaisi. Pieber abu veidu miltus un samaisi vijīgā masā. Vafeles liec cepties iepriekš uzkarsētā pannā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.